Ne misli na loso se ke bide vo red mora da si davame podrskata. A ne te razbrav ke pravis a podole imas napisan o deka imas praveno nekoj od 33000
Da Panorama go pravev vo minatata bremenost toj bese 33 000 I sega pak ke go pravam najverojatno istiot
Jas mislam okolu 12ta nedela e podobro da se pravi.da prvo tromesecie e rizicno ama pak ako ne daj boze ispadne nesto sto ne treba na testot polesno e ako se reagira porano. jas go pravev 12ta posle skrinig.
Imas poveke paketi mozda toj e najskapiot dovolno za mene se tie trisomiite zasto se 99% tocni toj od 45 000 dava povekje podatoci no tie se samo 20 % tocni pak si na rizik 80%
Ne mislime nego e taka samite tie sto gi pravat testovite koga ides da se dogovoris za zimanje krv ili preku telefon agentite dolznost imaat da ti kazat.
Да те прашам дали случајно знаеш детали за плаќањето на рати и во која лабараторија се прави Панорама?
Да на четири рати најмногу, во Ferty клиник (кај Млечен, Ли кафе), не примаа со картица, само кеш или онлајн да им платиш со електронско банкарство. Јас го направив најопширниот пакет 45700 денари, резултати добив за точно две недели.
Као не ги бива тука нивните генетичари? Пошо јас имам неколку другарки правеа се беше оке и така и испадна. Јас и стално одам во биотек секогаш ми биле веродостојни и со резултати од клиника исти биле. Не верувам дека Биотек би си дозволил такво нешто, сепак имаат некое реноме, па никој никад нема да отиде кај нив.
Пренатален не би правела во Македонија во ниедна лабораторија, кога веќе го плаќаш скапо, барем во странство да се сработи.
А како сме толку сигурни дека во странство добро се сработуваат и во какви услови патуваат? Јас сакам да правам па ме интересира зашто такво размислување за во Мк што се.
Транспортот е преку DHL или слично и се запазени стандарди за транспорт за биолошки примерок, а таму секако се работи во лабораторија што со години се бави со таа работа и сработува примероци од цел свет. Нашиве сега се учат и си земале голем залак, тешко на тој што ја носи одговорноста, знам зошто и јас раборам во лабораторија.