Моменталната понуда е таква. Некој попуст на Верифи ваљда. Јас кога правев Верифи беше 750 евра и најскап во тој момент лани. Сѐ исто испитуваат.
Да си направиш верифи, имаат акција сега , си имала среќа хихих, јас кога правев само нифти беше со попуст среќнооо
Мислам дека исто испитуваат, само што Нифти може да платиш и до 4 рати, а Верифи ми рекоа дека мора веднаш да се плати цела сума
Не е на гладно. Но јави се, не се оди таму за земање крв. Ќе се договорите каде да се сретнете, јави им се веднаш. Мене во понеделник ми ја зедоа крвта, а веќе наредниот вторник сабајле ми се јавија за резултатите и на мејл ми ги пратија.
Не дека тој ми кажа итно да го правам него јас сакам што поскоро да не чекам толку не можам психа ќе ме уништи ...
Јас минатата година во април го правев Хармони во Biosave. Мислам дека тие се застапници за Македонија. Тестот ме чинеше 39000 денари. Ги опфаќаше трите најчести синдроми и xy хромозомски неправилности. Генерално тоа се најчестите девијации. Предноста на Хармони е што резултат добиваш за 3 дена. Се праќаат во лабораторија Cenata која се наоѓа во Германија. Инаку овој тест можеш да си го направиш и без посредник ама ќе треба да си најдеш лаборатотија која ќе ти земе крв и да си организираш праќање до лабораторојата. Веројатно така е многу поефтино колку што се сеќавам тогаш кога остражував на оваа тема ама немав време тоа да го правам и се одлучив преку Biosave.
Ако не ти се чека направи си го Хармони. За 3 дена имаш резултати. А сите што се нудат на пазарот горе доле се слични и не ти праи некоја разлика за кој и да се одлучиш.
Ако има "среќа" како мене ќе чека и повеќе од 3 дена Правев минатиот вторник, резултатот утре ќе е готов. Ќе пукнам
Аууу зошто толку чекаш? Јас им барав да ми гарантираат зошто за мене времето на чекање беше пресудно зошто нив ги избрав. А преку кој посредник го правеше?
Еј немој да брзаш барем од мојата докторка добив совет да го направам тестов после скринингот во 12 недела. Објаснувањето е да е поголемо бебето и повеќе генетски материјал да се добие во примерокот.
neznam sto napravi i za sto se resi no ne e docna i moja preporaka e da odis kaj dr,DIMCEV vo sistina cija specijalnost e toa a ako e potrebno ce ti vednas napravi amniosinteza koja biduva za 24 sata i cini oko25000.ova ti go pisuvam od iskustvo .skrining prv se pravido 12nedela neti e docna