Бев на неколку мислења и едни целосно веруваат на генетскиот и воопшто не го ни мерат наборот(велат дека тој се мери само на прв скрининг, тогаш е нели нухална транслуенца), други го мерат и викаат прави амнио... Премногу ми е чудно зошто некои доктори го мерат овој параметар на втор скрининг а други не.... Ако не ти е проблем да ми кажеш зошто ја повтори панорамата, беше во некоја слична ситуација?
Аха супер, извини јас погрешно те разбрав А како ти беше и на двата тестови фетална фракција бидејќи кај мене е 8,5 незнам дали и тоа е доволно ... сега веќе на се размислувам ...
Priskata e totalno nepotrebna i irelevantna vo odnos na NIPT i dobar eho dijagnostichar. Taka da nemojte da se kaete za pirscata. Kaj koi doktori do sega ste bile na eho za 1 skrining i sega?
Бев и кај Др. Димчев не најде никаква забелешка, но тој воопшто не го мереше нухалниот набор.... Затоа ми е значајно да знам дали на втор скрининг на некого му мереле нухален набор на бебето или само нухалната транслуенца која нели ја мерат на првиот скрининг....
Денес ми се јавија дека немало доволно фетална фракција, а го правев NIPT-от на 10+6... Сега пак боцкање и чекање уште две недели... Некој му се има случено истово? Ме фаќа паника нешто да не не е во ред...