Нифти тестот во Гинекаликс е 670е, ми рекоа резултати за 7-10 дена. Правев во петокот, денес ми стигнаа, значи за пет дена. Презадоволна, не се чека ред, брзо оди се. Ти праќаат меил тебе и на докторот со резултатите, а претходно ти ги читаат на телефон. Јас правев приска, па нифти во 12та недела. Мислам нифти можеш после 10та недела, јави се ќе ти објаснат.
Здраво девојки. Дали некој направил пренатален Nipt тест во Систина и која е цената? Дали сте задоволни? Имам 36 години. Што е разликата меѓу овој и Nifty?
Jas pravev Nipt test Sistina go prakaat vo Turcija.Kaj mene se desi poslem 9 dena da mi se javat deka nemalo dovolno DNK i plus nesto se desilo so isporakata DHL kasnel.Mi gi vratija parite i si napraviv vo Genikalis i rez dobiv za 4 dena.
Кој го правеше? Јас се мислам за вториот, со двајцата родители. А и некако цената ми е пониска од оној што ми го кажа матичната.
Тогаш направи. И јас правев, чисто за себе, инаку имав родено, па исто како тебе ме снајде и иако немаше ништо на резултатот од Ману, сепак и кариотип правевме, и тој беше во ред и сепак и НИПТ за да не ме јаде бубачката. Инаку ми викаа дека нема потреба, пошо испитан беше плодот и немаше ништо, ама јас сепак правев
Јас правев Qualified во Biosafe, одбрав од основната група. Резултатот стигна за 6 дена, го праќаат во Шпанија.
Дали може мобилен контакт од некој за претдтавник за Нифти? Не сум во Македонија, да закажам за боцкање истиот ден кога ќе се вратам. Месец време се бафтам со Панорама. Ме боцкаа 10+6, немало доволно фетална ДНК. Почекав, на 13та пак ме боцкаа. Денес ми ѕвонат, повторно немало фетална ДНК. Наводно за две ипол недели само 0.2% пораснала феталната ДНК. Ми викаат да сум се боцкала на 17та недела. Тоа е за три недели скоро. Па уште две недели за резултати да чекам, ќе полудам.
Како бе немала? Па јас се бовкав во Биотек во 12та си имаше најнормално фетална днк. 16 кома нешто имаше. И тоа пошо имаше многу трудници што испитувавме за три дена имавме резултати.
Незнам ни јас искрено... Ми викаат демек така било как некои трудници, цела бременост си имале мн ниска фетална ДНК.
Прв пат слушам ова, и ако е така никад нема нифти да можеш да направиш? Јас правев во биотек, задоволна сум и брзо има резз. Најубаво ми рекоа во понеделник да се боцнам до четврток имало резз.
Се јавив да ги известам, да знаат. Иначе може со картичка. Во таа во Аеродром оди, таму им е и тоа лабараторијата за генетика. Докторката ќе ти објасни се ќе ти даде и нејзин број можеш во било кое време да на побараш и прашаш за се.
Па мене ми кажаа во Аеродром бидејќи таму им е машината. Затоа и таму и ќе се видиш со докторката генетичар. Али како сакаш ако ти е поблиску оди таму. Јас ти препорачувам во Аеродром.