1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.084
    Допаѓања:
    1.064
    Јас со скрининг чекање и се ми дојде скоро 13 недела, иначе можеш на пола од 10 недела да си направиш резултат ти е од 7 до 10дена. Мене ми стигнаа на 8ден бидејќи 7ден беше недела и не работат па се јавија одма во понеделникот. Само јас прво би направила ехо скрининг па после би отишла да се боцкам ова е мој совет. Со лесно и со среќа :hug:

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    889
    А зашто прво ехо скрининг? Чисто ме интересира, зашто јас секако сум решена да правам пренатален, резултатите како и да е би ги добила после скринингот..

3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.511
    Допаѓања:
    7.954
    Секогаш се прави прво скрининг ,па ако има потреба те советуваат за пренатални или ако сама сакаш.

4. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Devojki sto predlagate Avicena Veragene ili Genomiks Panorama prenatalniot?

5. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    834
    Не знам, јас имам позитивно искуство со нив од претходната бременост, ама сега е сменет персоналот што е тука и многу непријатно ми е второво искуство. Сега се мислам дали да го повторувам тестот кај нив или да правам во Авицена или BioSafe.

6. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    289
    И мене ме интересира

7. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Se javiv vo Genomiks za Panorama imale 3 paketi, so ogled deka iam 36 god mi go predlozi 2 i 3ot paket (40 000 i 45 700den). Vo USA gi prakjale za izrabotka i se cekalo do 10 rab denovi odnosno 2 nedeli.

8. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    A zasto neprijatno iskustvo so Genomiks ? Za niv se mislam..skrining imam vo sistina na 13+3 i sega mi e na misla dali ke bide kasno dokolku cekam 13+4 nedela da go napravam testov..

9. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    795
    2 pati pravev Panorama pred 2 God I sega pred 1 mesec super pominav

На nadez88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    795
    Ne 2 nedeli tocno po 10 dena sose sabota I nedela mi dojdoa rezultati a prviot pat po 7 dena

11. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Aaa pa odlicno ako e taka znaci i porano stignuvaat.. koj paket go pravevte?

12. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    795
    Toj najopsirniot 42 000 plativ imav popust bidejki pravam 2 pat

13. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Sea e 45 700 den prreska se javiv i ja prasav Saska taka mi se pretstavi zenava

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    795
    Da ama jas imam 3000 den popust deka pravam 2 pat

15. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    834
    Ради односот на вработените што се сега. Кога отидов да се боцкам прво ме обвинија дека ги лажам дека втор пат го правам тестот и не сакаа да ми го одобрат попустот бидејќи наводно не сум излегувала во базата на Натера, па дури и ме убедуваа дека сум правела некој друг тест во претходната бременост. Ме најдоа по презиме кога видоа дека сум упорна и дека точно знам кој тест сум го правела. После прилично лошо ме боцна таа сестрата од Ferty, никогаш не ми останала таква модрица, едвај ми ја погоди вената. И после две недели ми се јавија да ми кажат дека немало доволно фетална ДНК за да се направи тестот и кога ги прашав како е можно во 12 недела да нема, ми рекоа епа тоа не е до нас до вас е, има пациентки со 10-15% фетална ДНК во 10та недела, пошто нели нема да се вознемириш ако те споредат со друг.
    И исто така ги прашав дали е проблем што примам клексани, ми рекоа дека не е, за сега да ми кажат дека можно е тоа да било проблемот па да паузирам еден ден пред да се боцкам пак.
    Прилично не знаат како да се постават и како треба да разговараат со пациент кој плаќа 700+ евра.

Тестот е добар, нема муабет тука затоа и го правам втор пат ама односот мора малку да си го оправат.

16. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    86
    Dali odobruvaat plakanja vo rati?

17. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    475
    Да се надоврзам само дека и на колешка истото и се случи со вената. Сестрата и ја утнала. Имаше огромна модрица на раката. А колешкава има преубави вени дури таа искоментирала: не знам како можев ваква вена да утнам.
    Да, се случува на секого ама дека го прочитав и од тебе очигледно е дека сестрата не баш знае да боцка.
    Иначе немаше забелешки за тестот и навреме и беа доставени резултатите.

18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.101
    Допаѓања:
    7.049
    Во Ферти ме избоцка и на двете раце сестрата, и не успеа вена да ми погоди. За на крај да ме боцне женава претставник на Панорама тестот. Ама мислам зависи која сестра ќе ти се погоди. Ме има и другата боцкано, топ си беше.

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.101
    Допаѓања:
    7.049
    За во Гинекаликс? Ми рекоа дека до шест рати може, ако не сум грешка. Ама дефинитивно рекоа дека може на рати.

На barbiegirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Ti blagodaram mnogu na detalen odgovor, nego jas sum razbrala pogresno, Fertiklinik mi go nudat za Panorama test od kaj dokt.Lazarevski sestra Anita mi go posoci. Sega nemam info za Fertiklinik moze nekoja od devojkive ke kaze iskystvo. Na site neka ni bide so lesno i rezultatite da bidat deka nosime zdravo bebce