Пишував погоре. Се боцкав два пати, цел месец поминав во чекање резултати. Немаше доволно фетална ДНК ниту првата ниту втората пат.
12 + 2 дена. Видов дека ти рекле дека сигурно ќе имаш фетална фракција и дај Боже да е така, ама они при земање крв нема значин да го знаат тоа и не можат да ти тврдат.
Mene mi objasnija deka procentot na fetalna frakcija koj e potreben za Panorama e 2.8 %. Toj procent bi trebalo da go ima sekoja trudnica vo 9+ gestaciski nedeli. Zatoa vi kazale deka vo 12 ipol nedeli bi trebalo da ja imate potrebnata frakcija. Inaku, jas se bockav pred 1 mesec, imav 10.1 % fetalna frakcija vo 11 nedeli i se pomina bez nikakov problem. Preusluzlivi se,mnogu prijaten odnos, a rezultatite gi dobiv posle 7 dena.
Вчера правев пренатален тест Veritas(basic пакет). За 5 дена резултати. Се надевам дека ќе бидат во ред Со попуст платив 400 евра.
Во Хрватска живеам, тука го правев. Цената преку матичен гинеколог е со 20% попуст. Таква им е политиката.
За близнаци, се мислам помеѓу panorama и qualified мислам е другиот тест од bio save. Читав што пишувате, најмногу ме предомислува да не ме боцкаат 5 пати, а многу се различни пакетите. Битно ми е да е поопширен тестот, panorama нудат само 3 работи за близнаци и пол. Bio save повеќе работи и нема пол. Јас навистина не знам што да одберам Не ми е толку битен пол, повеќе сакам поопширен тест, ама panorama како повеќе да го фалат или повеќе се одлучуваат за него. Овие два само за близнаци ми ги кажаа како најдобра опција, па од нив ќе бирам, ама ми треба помош.
За близнаци не може поопширен тест,само основниот и пол.Сегаде каде звонев тоа ми го кажаа.Јас го правев qualifiet.
Колку работи ви кажаа, колку податоци? И која беше причината да одберете qualified, а не panorama, кога тие не кажуваат пол? Од panorama ми кажаа дека само 3 работи испитуваат кај близнаци и пол, а qualified испитуваат околу 5-6 без пол. Извини, ама стварно не ми е јасно, некако лабаво ми кажаа по телефон ДА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИСПИТА СВАШТА И ЗА БЛИЗНАЦИ, некој поголем пакет, не само basic, мислам 890 евра го гледав.
Мене од bio save,ми кажаа дека само основниот пакет може.500 и нешто евра беше,не се сеќавам точно колку. Заборувам за декември месец,ако сега има нешто ново ,не знам
Ама и јас имав таков осет, од panorama ме убедуваа дека само 3 работи може, а девојката на телефон од biosave се живо ми понуди. Затоа се двоумам, затоа што не верувам дека може хахаха, ништо, пак ќе се јавам да препрашувам, тоа е.
Јас претходниот понеделник, у чекам резултати уште. Така да ќе споделам искуство кога ќе добијам резултати. Инаку, некој што правел претходната недела, или поточно претходниот понеделник нифти про, дали има добиено резултати? Немам веќе стрпливост
Jas pravev Panorama,Lazarevski toj migo preporaca poveke bil dobar za bliznaci i toj go napraviv,42.250 den plativ