Neznam jas da ne zgresiv sto ne otidov na prv skrinining kaj Dimcev.Sega nekako umov mise mati.Pravev eden kaj Lazarevski,imam zakazano kaj Ana Daneva klinika i kaj maticnata ke pravam.Ama tuka gledam Dimcev najmnogu go falat za skrining.Prenatalniot rezultati naredna sreda najkasno mi kazaa ke bide gotov
Нема зашто така да мислиш, ете си била кај Лазаревски, далеку е за потценување докторот. Исто и Данева е предобра и се води како една од подобрите за ризични бремености. Не одат сите кај Димчев, ете што вика членката ќе одиш на втор. Јас и на втор планирам кај него секако. Така да не се секирај, уште малку ќе имаш и резултати од нифтито и ќе се опуштиш.
Jas si zakazav skrining na gak kaj Ana Daneva.Imav termin kaj Lazarevski vo10+6 nedela mislev deka kontrola e eho i baska mi kazaa deka lazarevski nepravel skrining i cekav na denot na pregled dago prasam sto da pravam za skrining sto kemi kaze.On denta po merenjeto posto prv pat pravam i mi kaza deka toa e skrining i deka e se vo red.A kaj maticnata sestrata mi zakaza ama koga ke odam nema dago pravam samo brisevi kei kazam dami napravi.Kaj maticnata neni planirav da pravam ama sestrata koga i kazav dami zakaze na gak i mi vika a kaj nasata doktorka nema da pravis skrining,a mene maticnata nemi spomna nisto takvo deka i ona pravi i dami kaze dasi zakazam so vreme,nisto takvo.Taka da dovolno ke bidat 2 doktora mislenje i prenaralen panorama pravev.
Девојки, се мислам помеѓу Nifty и Veragene. Повеќето што ве читав сте правеле Nifty. Утре сум на прв скрининг, кај и да е морам да одлучам кој тест. Мм остава на мене. Има некоја што бирала меѓу овие?
Дали сите резултати од ваквите тестови се добиваат во форма на низок/висок ризик или има и поинакво интерпретирање ?
Честитки мајка, мило ми е што се е добро. Која цена е сега Нифтито? Пред две години платив 600 евра, а би правела и пак со оваа бременост.
Дали од Ремедика соработуваат со некоја од лабораторииве за пренатален, да не нудат некој попуст или слично знаете ли? Во среда сум на скрининг во Ремедика ама сакам во вторник да се боцнам во авицена, затоа прашувам да не имаат нешто попуст па да не избрзам
Јас првата бременост кај Ефремовски ја водев и ми даде ваучер за Нифти Про 50 ЕУР, е не знам дали секој доктор различно соработува или сите со Нифти.