mislev na toa deka e 12 nedela i dekane i e docna da odi kaj drug dr za da se seto toa proveri ,bidejci prviot i kazal toa sto videl e toa ama bez potcenuvanje kakvi se tie doktori od provincija koga bolnici i ordinacii se polni so pacienti od strana
Извини, ама како ти е напишано, како да стриктно до 12 недела да се прави скринингот. Затоа ти пишав. Може да дојде до заблуда, некоја трудница што истражува и сака да се информира, ке си помисли дека ако оди 12 + некој ден, или 13 + дека веке и е касно.
Амниоцинтезата е инвазивна метода и ризикот од спонтан абортус е 1/100. Со пренаталните неинвазивни тестови не постои таков ризик. Јас не би одела директно на амниоцинтеза да сум на нејзино место. 200 евра би ги прежалила. А и мислам дека амниоцинтеза не се прави толку рано туку накај 18 недела се чека.
Амниоцинтеза немора да плаќа толку пари на приватно може и во државна да оди и го покрива фондот ако е осигурана.
Тоа е нејзина одлука, јас искрено би отишла кај Димчев или некој др д-р и со него би се посоветувала. И кај ќе ме упати
Треба да се оди на консултација ама според мене ако има некоја многу посложена ситуација. Амниоцинтезата е редовна метода ако има лош резултат од скрининг и пренатален тест. Тоа е толку рутинска интервенција за што има доктори на клиника со големо искуство и нема потреба да си ги дава парите на приватни болници за такво нешто. Тоа ми беше поентата.
Ги обработувале двете епрувети, од првата немало доволно ДНА од бебето така нешто, па затоа. Среќа се заврши добро и во ред е резултатот. @Anaouou ти посакувам супер резултат како мојот.
Yeesssssssssss. Е вака е убаво, да ти почне денот со убави вести.... Баш се радувам за тебе миличка, ти посакувам лесна бременост и здраво,убаво бебуле И јас денеска го направив неинвазивниот тест (поради годините), чекам резултат после 3-5 работни дена. Дај Боже се да е во ред...