Јас правев Генезиз плус, презадоволна, имав резултати за 4 дена. Имаа многу пациентки и побрзо имав резултати. Докторката ми објасни се и имаш број да и се јавиш кога сакаш и да се консултираш за се. Ти се јавуваат по телефон да ти кажат дека е се оке со резулататите.
Сори вака, оф-топик. Димитров ќе те пораѓа? И јас одам кај него, и секако во Систина ќе се пораѓам, сакам кај него. Ама се заборавам да го прашам кога одам на преглед, од што е фул цело време со пациенто и заборавам што сум имала на ум. Само еднаш ми рече дека ако сум царски, ќе земал од цистите примероци за испитување. Дали го имаш прашано? Како е договорот со до него?
Незнам го немам прашано ништо и јас сакам он се надевам дека пораѓа. и јас кога и да отидам од се што сакам да прашам на крај искачам и ништо не сум прашала
Здраво, да ли некоја имала искуство со Панорама тест за Ангелман синдром - risk unchanged? Колку што разбирам, треба да е фетална фракција над 7% (мене ми е 6,4%) за да може да се тестира. Не можам да добијам генетичар да ми каже треба ли да се повтори. Ако има која да сподели информација?
Уште јас кога го правев пред 2,5 год стоеше истото и добив одговор дека така им стигале резултатите да не се чудам, не било ништо иначе јас имав 6% фракција ама не го повтпрував ок си беше
zdravo,pravev prv skrining denes 13nedela i eden den ,se super pregled nema nikakvi problemi so bebeto i mi bese zakazno i za prisca megjutoa tamu mw predomislija deka toj bil najnetocen test i se dzabe frleni pari. i ne napravv priska. rekoa deka bebeto e zdravo neli koklu sto moze da se vidi od skrinigor i ni spomnaa kako preporaka neinvaziven prenatqlen test ili niffty ili Qualified test. Rekoa da si razmislime deka ne e obavezen ama neli ubavo bi bilo. Da napomenam prva bremenost preku inseminacija 26 godini imam. Realno ne e eftin testot i znam deka se preporaki ama sto mislite dali vredi da se napravi.
Искрено, не знам што да мислам… јас денес направив по препорака од мојот доктор, иако скринингот беше добар, ама ајде дека сум со ИВФ и 35 год. Нз што да мислам бидејќи сметам дека докторите соработуваат со овие лаборатории, додека во други земји овој тест не се прави доколку стварно докторот не смета дека МОРА да се направи, ама овде изгледа добар бизнис е. Како и да е, ако сметаш дека ќе ти е полесно на психата и имаш финансии, направи.
Зошто за Приска пари? Јас ништо не платив. Ние решивме да почекаме резултати, излезе се уредно и не направивме пренатален тест.
pravev skrining na privatno kade sto pravev i inseminacija pa resivme i za prisca tamu ama kako sto vikam ne prodomislija
Доколку финансии дозволуваат - мала е цена за да бидеш мирна. Од друга страна, познавам многу постари мајки да не правеле ништо по уреден скрининг. Се најдобро што и да се решиш. Јас лично би го правела и на 26 и на 36 (ко што сум сега).
Мислам дека за години зборува, 26 години или 36. Јас така сфатив. Инаку се согласувам, доколку финснсиски сме во можност треба да се нсправи, мирот нема цена.
Хихи, станав дијалја у трудночава ништо не сфаќам Ама башка прочитав негде дека си 36та недела и си сврзав некако дека за недели збориш xD Инаку да додадам на темата, мирот вреди повеќе од тие 600 700 евра. Јас не направив пренатален ама нема да ја повторам истата грешка во друга бременост.