1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    3.744
    Јас правев во систина панорама тест 700 евра пред 1 година не е баш скоро...

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    195
    Falati mnogu

3. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    480
    Од Авицена има некоја што правела задоволна е ? Каде ги праќаат тестовите ? Има ограничено која недела и дали може викенд или не

4. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.157
    Здраво, правеше qualified 360 во био сејф. Мислам во италија ги испраќаат. Јас се мислам помеѓу тој и панорама

5. n.gorgieva

n.gorgieva Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво.

Се двоумам дали Nifty Pro или Qualified 180.
    Бев на прв скрининг кај др. Димчев, се е во ред.
    Дали има некоја посебна разлика меѓу овие две тестирања, доколку некоја членка има анализирамо детално.
    Колку што успеав да прочитам на форумов, доста поплаки и подолго време се чекаат резултати од Нифти.

6. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    289
    Да, го прашав претставникот и ми рече Шпанија или Италија.
    Се покајав што изгубив мн време со Нифти про/Гинекаликс ама се залетав дека имаше попуст 50 евра, ама на крај пак излезе Biosave по препорака на докторот. И што е најбитно брзо има резултати

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    2.948
    Во Кипар го прават од 10та нагоре се прави. Можеш и во сабота да идеш ама подобро да е раб ден за да ги испратат одма
    Најубаво во Капиштец да се боцнеш рано сабајле, зошто таму ги собираат сите примероци за да ги пратат за Кипар

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.808
    Мене од Нифти првиот пат за 6 дена, зега ми стигнаа за 4 дена и тоа утрово ми јавија, не се ни скроз 4.

На Skyler81 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    8.015
    Двете докторки кај кои одам ми препорачаа ако сакам да правам пренатален само да не е Нифти, на другарка кај трет доктор исто. Имале пациентки со не добри искуства од Гинекаликс во последниот период. Само споделувам препораки, секој сам си решава.

На n.gorgieva и Elliana им се допаѓа ова.
  10. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    4.274
    Јас исто правев Нифти Про пред некоја недела и сум задоволна. Резултати имав точно за една недела. Би требало горе доле сите пренатални тестови истите трисомии и микроделеции да ги покриваат

На n.gorgieva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.808
    Знаеш можеби какво лошо искуство имале, со што поточно?
    Ќе ми стане шубе да не не се точни резултатите.
    Ваљда не може да е грешно.(facepalm)

12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    8.015
    Не не не, си го направила завршено е се е океј нема такви мисли. Се мислев дали воопшто да споделам баш заради ова да не се стави некој на мисла и страв без потреба. Од една страна сакаш да си транспарентен од друга некој веќе правел и е задоволен.
    Ти си минала океј, завршено е :)

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    6.713
    Не се плаши, многу чекаа за резултати па мораа да се боцнат повеќе пати зашто немаше фетална фракција. Ништо страшно е. Така да уживај немаш никаков проблем со резултатите.

14. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    4.274
    Последната машина им е поврзана со софтвер со Хонг Конг и уште еднаш се верифицираат резултатите. Без да се потврди, неможат да издадат резултати. Целиот процес е строго контролиран. Доколку не работат по прописи, ќе им биде одземена лиценцата и нема да можат да го нудат тој тест. Лани ова време отприлика имаше еден период од месец-два кај што кај доста жени им бараа да се пребоцкуваат заради недоволно детектирана дна фракција. Ама од октомври, ноември негде го средија проблемот и сега не сум чула да имаат проблеми. Али тоа е, лошиот глас брзо се шири, ќе треба некое време да се “заборави”. А и се е кој колку ќе плати да се рекламира. Клиниките и матичните обично ги препорачуваат тие лабаратории со кои имаат склучено договор.

Не се секирај. Плус сигурно си имала или ќе имаш скрининг. Секако сите лабаратории цело време потенцираат дека тестот е само скрининг и не треба да се земе како дијагностичка метода, за да се заштитат од потенцијални утки и тужби.

Последна измена: 30 јули 2024
  15. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.157
    Dali samo Nifty gi opfakja trisomija 9; 16 i 22? Nekoj povekje sto istrazuval da mi pise fala mnogu

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    6.713
    Па не баш, прочитај во мај сега колку членки истиот проблем го имаа. Не им е баш средено.

17. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    4.274
    Баш препроверив сега, овој мај конкретно имаше неколку случаи што имаа пишано за Панорама тестот и една од Авицена дека немало доволна дна фракција. За Нифти не начекав ниедно негативно мислење. Тие повеќето членки беа лани во мај негде до август мислам. Знам бидејќи се опседнав и темава 300 пати од почеток до крај ја прочитав, зошто и мене ми беше шубе кога прв пат дознав и многу се мислев кај да правам. Како и да е може да се случи, сегде независно од лабараторија. Некогаш блијаат и фактори како антикоагулантна терапија, висок BMI и сл. Секако не се исклучува и и можноста за грешка при екстракција на дна-то

18. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    6.713
    Па тоа сакам да кажам, нема ништо проблем со резултатите. Само тоа што немаа фетална фракција. Иначе се оке си е останато. Јас по консултација со другар што работи со исто правав во Биотек, не сакав да рескирам со праќање на резултату во странство, не знам во каква состојба патуваат. Исто работи во Швајцарија он, според него многу од случаите што немаат фетална фракција во поголеми недели е од недобриот транспорт. Тоа го имаат и докажано. Али како и да е секој за себе си знае најдобро.

На Ladyme и Hygge-girl им се допаѓа ова.
  19. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.808
    Јас го направив 10+5 недела и имав 19.57 фетална фракција.
    Фала ви, ме утешивте!

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.769
    Допаѓања:
    32.876
    https://genea.mk/centonipt-2/
    Јас за овој се одлучив. Повеќе го сакав дека примерокот го праќаат во Германија.
    Супер услужливи се, резултати имав за 7 работни дена.
    Платив 640е, а може и на рати.
    Ако нешто друго те интересира слободно прашај :inlove:

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.