Од Авицена има некоја што правела задоволна е ? Каде ги праќаат тестовите ? Има ограничено која недела и дали може викенд или не
Здраво, правеше qualified 360 во био сејф. Мислам во италија ги испраќаат. Јас се мислам помеѓу тој и панорама
Здраво. Се двоумам дали Nifty Pro или Qualified 180. Бев на прв скрининг кај др. Димчев, се е во ред. Дали има некоја посебна разлика меѓу овие две тестирања, доколку некоја членка има анализирамо детално. Колку што успеав да прочитам на форумов, доста поплаки и подолго време се чекаат резултати од Нифти.
Да, го прашав претставникот и ми рече Шпанија или Италија. Се покајав што изгубив мн време со Нифти про/Гинекаликс ама се залетав дека имаше попуст 50 евра, ама на крај пак излезе Biosave по препорака на докторот. И што е најбитно брзо има резултати
Во Кипар го прават од 10та нагоре се прави. Можеш и во сабота да идеш ама подобро да е раб ден за да ги испратат одма Најубаво во Капиштец да се боцнеш рано сабајле, зошто таму ги собираат сите примероци за да ги пратат за Кипар
Мене од Нифти првиот пат за 6 дена, зега ми стигнаа за 4 дена и тоа утрово ми јавија, не се ни скроз 4.
Двете докторки кај кои одам ми препорачаа ако сакам да правам пренатален само да не е Нифти, на другарка кај трет доктор исто. Имале пациентки со не добри искуства од Гинекаликс во последниот период. Само споделувам препораки, секој сам си решава.
Јас исто правев Нифти Про пред некоја недела и сум задоволна. Резултати имав точно за една недела. Би требало горе доле сите пренатални тестови истите трисомии и микроделеции да ги покриваат
Знаеш можеби какво лошо искуство имале, со што поточно? Ќе ми стане шубе да не не се точни резултатите. Ваљда не може да е грешно.
Не не не, си го направила завршено е се е океј нема такви мисли. Се мислев дали воопшто да споделам баш заради ова да не се стави некој на мисла и страв без потреба. Од една страна сакаш да си транспарентен од друга некој веќе правел и е задоволен. Ти си минала океј, завршено е
Не се плаши, многу чекаа за резултати па мораа да се боцнат повеќе пати зашто немаше фетална фракција. Ништо страшно е. Така да уживај немаш никаков проблем со резултатите.
Последната машина им е поврзана со софтвер со Хонг Конг и уште еднаш се верифицираат резултатите. Без да се потврди, неможат да издадат резултати. Целиот процес е строго контролиран. Доколку не работат по прописи, ќе им биде одземена лиценцата и нема да можат да го нудат тој тест. Лани ова време отприлика имаше еден период од месец-два кај што кај доста жени им бараа да се пребоцкуваат заради недоволно детектирана дна фракција. Ама од октомври, ноември негде го средија проблемот и сега не сум чула да имаат проблеми. Али тоа е, лошиот глас брзо се шири, ќе треба некое време да се “заборави”. А и се е кој колку ќе плати да се рекламира. Клиниките и матичните обично ги препорачуваат тие лабаратории со кои имаат склучено договор. Не се секирај. Плус сигурно си имала или ќе имаш скрининг. Секако сите лабаратории цело време потенцираат дека тестот е само скрининг и не треба да се земе како дијагностичка метода, за да се заштитат од потенцијални утки и тужби.
Баш препроверив сега, овој мај конкретно имаше неколку случаи што имаа пишано за Панорама тестот и една од Авицена дека немало доволна дна фракција. За Нифти не начекав ниедно негативно мислење. Тие повеќето членки беа лани во мај негде до август мислам. Знам бидејќи се опседнав и темава 300 пати од почеток до крај ја прочитав, зошто и мене ми беше шубе кога прв пат дознав и многу се мислев кај да правам. Како и да е може да се случи, сегде независно од лабараторија. Некогаш блијаат и фактори како антикоагулантна терапија, висок BMI и сл. Секако не се исклучува и и можноста за грешка при екстракција на дна-то
Па тоа сакам да кажам, нема ништо проблем со резултатите. Само тоа што немаа фетална фракција. Иначе се оке си е останато. Јас по консултација со другар што работи со исто правав во Биотек, не сакав да рескирам со праќање на резултату во странство, не знам во каква состојба патуваат. Исто работи во Швајцарија он, според него многу од случаите што немаат фетална фракција во поголеми недели е од недобриот транспорт. Тоа го имаат и докажано. Али како и да е секој за себе си знае најдобро.
https://genea.mk/centonipt-2/ Јас за овој се одлучив. Повеќе го сакав дека примерокот го праќаат во Германија. Супер услужливи се, резултати имав за 7 работни дена. Платив 640е, а може и на рати. Ако нешто друго те интересира слободно прашај