Тоа е процентот на фетална ДНК од плацентата во твојата крв. Уствари генетски материјал на бебето во твојата крв. Како што знам колку е поголем процентот, толку е поуспешен тестот. Ама секоја лабараторија има проценти. Нели ти кажаа над колку треба да биде?
Ti koja bedela go pravese? Jas planiram 11 nedela. Bickam kleksani mi rekoa da se bocnam vecerta pred testot.
Jas prvata bremenost e napraiv nifty na 11+0 isto se bockam so kleksani i bas sega ko te citav pojdiv da vida kako mi bila mene. I fala na gospod dobro izleze sve eve ti slika.
Не, не ми спомнаа такво нешто. Претходно имав скрининг и исто знам дека е во ред се, па најдобро да не си правам филмови сега
Само кај мене е ниско како што гледам сега,а тогаш ми рекоа дека е добро,10+6 памтам го правев пренаталниов
Ништо страшно не е, днк на бебето. Понатака се развива повеќе, кај некој повеќе кај некој помалку. Битно е да е доволно за да може да се испита се што нуди тестот. Чим е доволно уживај. Јас имав 16,1 во 12 та.
Koe vreme se bocna vecerta? Jas treba da pram petok pa isto treba da se bocnam kleksan vecerta. Sega ne zna dali e podobro porano ili pokasno
Vo 7, sekoja vecer vo 7 se bockav, vo 9 utrinata mi zemaa krv. Prasav dali da go skoknam, rekoa ne smeta, a poveketo kaj shto prashav mi rekoa bar taa vecer da go skoknam. Zatoa i gi odbrav biosave
Кој го направи на крај? И како си задоволна? Панорама каде земаат крв? Нивна лабораторија имаат? По коментарите тука тој изгледа најфален за близнаци
Ние направивме договор и за матични клетки со Biosave, па не знам некако за тој се одлучив, ама до крај на 5ти месец (тогаш ми р нареден преглед) нема да знам пол за едното бебенце, а може и тогаш нема да можат да видат. Па зависи, ако си нестрплива за пол, земи Панорама
Не ми е важно полот сега да го знам, гледам каде може најопширни резултати да добиеме. Кој од овие го правеше? Со првото правев Нифти, но по сите лоши искуства периодов со Гинекаликс, нема шанси таму пак. За пол секако на втор скрининг ќе дознаам, ако не и порано, така да ок е. А и мојата интуиција вели дека се 2 женски и така ќе си мислам
Средниот пакет, најскапиот не ти треба. Затоа што најскапиот испитува и неправилности кај бебето, кои ако ги има, бебето нема да издржи до неделата кога се испитува