А кои се тие хромозоми што се испитуваат плус од 180? Додуша ни втората ставка не знам што е, ќе се јавам секако да прашам, но ако не ви е тешко да објасните
Javi se deckite se gleda deka epten se razbiraat i ubavo kje ti objasnat. Jas barav podetalna varijanta zatoa go odbrav toj po nivna preporaka, se gledaat site 22 hromozomi. Vtorata stavka ti se parcijalni delecii i duplikacii na hromozomite. Eve najnova verzija sto vklucuvaat testovite.
Јас кога се јавував за пренатални да ми објаснат што како,со близнаци бев бремена,сегаде ми кажаа дека со близнаци само основниот пакет може. Јас го правев gualified 360
Непрофесионален однос, често се случува да нема доволно днк од бебето, а во друга лабораторија драстично повеќе, како да не е нешто во ред. Плус скоро имаше пишано членказа неточноста на резултатите.. Од друга страна има и задоволни членки што немале проблем, се си било ок…
Топло ти го препорачувам пренаталниот во Генеа. Супер се дечките, брзи и услужливи. Тестирање прават и со помалку од 4% фетална фракција. Јас резултати добив за 6-7 дена.
И јас со претчувство за машко, испадна девојка Не споделив, задоволна сум од Биосејв, резултат за 5 работни дена, ама највеќе ме привлече понудата што ми ја дадоа за пакет матични клетки и тест. Правев Qualified 360, добив 200е попуст на тестот со договор за клетки на 20 + 10години гратис.
Женски плаќањето за тестовиве како оди? Кеш, картичка, евра, денари, нема врска тоа? Поконкретно за Qualified, утре треба да правам
Кеш евра и денари може, ако е денари по 61.5 ќе ти пресметаат, можеш и на сметка. Ако си во Скопје можеш и во канцеларијата.
Може на рати, имаш опција крв или крв и ткиво. Само крв 1790е е моментално за 20год плус 10год гратис. Се плаќа откако ќе ја испитаат и ќе утврдат дека има материјал за замрзнување, т.е. после пораѓај. За сега потпишав договор пошо сум 14та недела, накај 30та недела ти даваат кутија и ја носиш со себе кај и да се пораѓаш.
Чекај, ова за Biosave? Па ние веќе ги плтивме матичните кога плаќавме за тестот. Значи ако недајбоже не е успешно зачувувањето на материјалот, ќе ми вратат пари? Хахаха, како вака? Воопшто не ни спомнаа дека се плаќа на крај
И ние не плативме сега, само за Qualified тестот ни кажаа, за матичните ништо. Со тоа што ние решивме сега да не вадиме, па се надевам ќе може да се раскине договорот.
Они ви бараа да платите сега? Баш чудно, никаде не спомнаа, го платив тестот само. Секако дека ќе ви ги вратат ако не може да изолираат материјал.