1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    1.963
    Допаѓања:
    5.370
    Ima nekoja sto zivee vo Germanija i pravela Harmony test imam nekoe prasanje. Inaku mnogu se iznervirav imav zakazano minatiot cetvrtok potpolniv eden formular i cekav mislev deka ke zavrsam, ete me vika doktorot da sme imale razgovor i mi vika dojdi od ponedelnik, ne mi e jasno oti voopsto i bev razgovorot bese visoka teska sto opfakal testot dali imam poteskotii vo bremenosta i dali imam prasanje, vozev 50 km vo pravec bukvalno za nisto.

2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    287
    Се надевам стигнаа резултатите и се е супееер?!

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    221
    Не уште, утре се надевам ќе се јави.. Иначе пак ќе ја барам сашка ми рече рано во 8 ипол се јавувала... Многу ми се виде вчера многу тешко спиев... Некако почна да ме нервира.

4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    287
    Стварно некако многу долго од 19ти ама па сега гледам 10 работни дена до утре баш како што рече од 7 до 10работни ….. јас правам споредба лани за 7 обични дена ни дојде резултатот и сега ми се гледа превише ова … ми се чини како да собираат повеќе ради поштарини и праќаат се наеднаш :?:

5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    221
    Да, јас читав наназад викам ајде на сите и порано се јавиле и добро се држев почнав на раб, навака натака. Ама мислам дека сите други што ме прашуваат домашни повеќе се нервирам. И од претпоставки за пол и од све такви глупи муабети. Па ми се јавува вујна ми вика аа знам што е 80% јас ама ај да кажеш и ти. Се покајав што кажав искрено за бременоста. Ама останав дома ми се поремети све. И бев сумлива и баш луѓето тогаш повеќе вртат и бараат и за да ги откачам им кажав. Ама ми се закачија дополнително. Само да е добро све. Ми се подобри телово не повраќам више.

На Baby warrior, Joanna28 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    287
    Се мора да биде добро ама што неизвесноста е лоша :( јас поучена од минатата неуспешна бременост не кажувам на никој … 11та недела на средина сум веќе ама додека не почне меше убаво да се гледс и сами да прашуваат нема да зборам така одлучив …. Среќата си е само наша

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Zdravo dali nekoja od vas bi mozela da mi objasni za ovie testovi preku krv za ospituvanje na plodot sto se praka vo stranstvo. So prvoto dete se porodiv pred 5 godini togas samo priska mislam deka imase. Fala vi

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    221
    Здраво, пренаталните тестови најчесто се прават од 10-13 недела од бременоста со цел навремено да се открие одредена мутација на генот, хромозом итн кои предизвикуваат одредени синдроми кај децата, болести. Не се инвазивни преку крв твоја се испитува за разлика од амниоцинтеза кај која се зема од плодова вода. Имаш повеќе лаборатории кои изработуваат и праќаат на различни места за испитување.
    Во зависност од што испитуваш и цената е според тоа.

Некои од почестите тестови :

https://genomiks.mk/планирање-семејство/panorama-prenatal-nipt/

https://qualified.mk/

https://ginekaliks.mk/brands/nifty-pro/?lang=en

Има и други овие најчесто гледам се прават и земи прочитај има броеви може да се јавиш за дополнителни информации и цени

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    221
    Стигнаа резултатите, добро е све и женскоо е ми се исполни желбата ❤️ нс сите све да биде добро. Тоа е најважно од све.

На Bislimska, Veci@123, Rozevata и 6 други им се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.784
    Допаѓања:
    32.955
    Сега уживај и гали меше! :inlove::l:
    Многу ми е мило дека сѐ е добро, да биде жива и здрава принцезата. :f:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby warrior