Каков ти е резултатот за Angelman syndrom и колкава е феталната фракција? Кај мене е 5% и резулатот е Risk unchanged. Како што читав низ оваа тема тој резултат е ако е под 7% што значи не може да се детектира порано.
@Baby warrior @Ladyme веројатно кај мене дека е пониска па е така. Секако го пратив кај Афродита дека кај неа ја водам бременоста и рече во ред е се. Инаку го правев во 11+2.
Ај па може и цимерки ќе бидеме Мене ми е втора бременост, првата исто кај Афродита ја водев и сум супер задоволна. А по последни мерки сум 13+1. Малку изместен ми е циклусот и не знам кога била овулација, па рече на втор скриниг ќе се корегира и ќе се одреди точен термин.
И јас сум со 4 - 5 дена е поголемко бебето, здравје нека е све добро ❤️ ќе се дружиме на пораѓај осеќам
Јас сум во Систина, ќе си мафтаме од двете страни на Скопје само да ги донесеме здравје живи и здрави
Во која недела ти го кажаат полот,знам дека сме исто со бременоста. Јас сум утре на скрининг и влегувам во 13 недела. Поздрав
Кај мене на првиот скрининг докторката нејкеше да погодува ми вика абе да ти кажам ама ај за некој ден ќе дојде пренаталниот ќе видиме убаво некои доктори се храбри па кажуваат плус мојата нејкеше да ме разочара јас убедена бев дека е машко ама сепак е девојченце
Не, ултразвучниот скриниг се прави до тогаш бидеќи после се губат маркери кои се следат за тризомии. Овие се днк тестови, поентата кај нив е од кога најрано може да се направат. Мене претходниот пат ми кажа во 12 недела и погоди, резултатите уште не беа стигнати. Ама па ова со полот е 50/50. До кај 14-15 недела сите личат на машки на ехо, ептен треба убав пресек да добие за да претпостави според други параметри што е точно.
Дааа точно ја бев убедена дека меѓу ноџињата видов нешто кога се вртеше ама ми рече докторката, клиторисот мн слично изгледа на почеток и плус папочната врвка може да ни мати слика да дава некоја сенка меѓу ноџиња