Јас како што знам секогаш прво препорачуваат прентален тест па така да ако си во можност прво тоа си направи.
На приска ти излезе лош резултат? Направи си пренатален прво, ако има потреба за амнио не дај боже фирмата каде што правиш пренатален мислам го покрива трошокот. Ако грешам нека ме поправи некој. Знам во две фирми е така.
D Да приската е лоша. Во кои фирми поточно знаеш? Секако ке правам пренатален тест само незнам за кој да се одлучам...затоа прашувам за препорака.
Панорама и Нифти. Но прашај пак за сигурно. Приската нека не те вади од памет, тоа не е релевантен резултат.
Лош резултат на што?приска? Скрининг? Ако е тоа побарај второ мислење , оди на уште еден преглед. Прегледот е 1500 денари за трудничко ехо ако не се лажам. Можам да ти ја препорачам докторката каде што одам, совршена, искусна, внимателна. Мене за првото дете на 36 ми рече самата таа дека не ми треба ниту генетски ниту амнио. Сега ме поддржа во намислата да си направам генетски од причина што имав и некои други компликации во меѓувреме. Инаку правев верифај во Филип Втори, 35990 МКД најсеопфатниот. Ми земаа крв во понеделник, ми јавија резултати во сабота. Ти посакувам добри вести наскоро и смирена бременост
Ова за покривање на трошок за амнио и во најлош случај прекин на бременоста во приватна болница, ми го кажаа за Нифти, дека таму е вклучено во цената 670 евра е инаку тестот.
На приска е лош резултатот. Ехото е супер бев на две мислења. Како си задоволна од Верифи? Неможам да се решам кој тест
Сите се добри. Нема да згрешиш. Мислам дека Нифти има најширок спектар. ( освен ако не носиш близнаци ) која недела си?
13та сум. Единечна бременост сум. Нифти е најскап а плус во Кина се праќа ..а со Коронава сега меѓу Хармони и Верифај...
Истите работи ги проверува и верифај како нифти, оној најкомплетниот. Нифти е 670 евра , а верифај е 36.000 денари -590 евра. Разликата е во тој делот со покриени трошоци за амнио во приватна болница и во најлошиот случај прекин на бременост исто во приватна болница. Јас имав супер искуство со верифај, љубезен персонал, боцкање , резултати петиот ден. Мој совет е да прашаш убаво дали ти треба најголемиот пакет, тоа да ти објаснат во Филип Втори. Може да треба само некои делови да се проверат.
Ако ехото е супер зошто да правиш ваков тест? Кој те советува,гинекологот? Обично приската може да даде погрешни резултати ,ајде баш пиши каков ќе биде резултатот,среќно
Ехото е супер ама приската не е иако не е некој сигурен резултат ... фала ви ќе пишам само уште да се одлучам кој тест да го правам
Искрено ни јас сама незнам кој пакет но изгледа ќе го правам Верифај. Ти кој пакет го правеше и зошто?
Site ovie testovi se gore dole isti. Moze da ti pravi razlika samo sto dobivas ako se losi rezultatite. T.e dali vo cenata spagja i amniocinteza.
Јас имам 40 години и еден спонтан абортус за кој не знаеа да ми кажат зошто ми се случи. Ехо скринингот ми беше одличен, но сепак со сопругот разговаравме и решивме да правиме и вакво испитување. Го земавме најсеопфатниот од причина што јас сакав така, кога веќе проверуваат нека проверат се. Разликата во цената беше од некои 27.000 за првиот пакет до 36.000 за комплетниот. и двата се скапи, ама велам нека вратат добри резултати и мирот во глава сме си го купиле
Здраво, по она што читам од феминките што го правеле Verifi тестот, повеќето го правеле во Филип Втори. Јас разговарав со некој агент за Verifi-Illumina. Цената е иста, исто така се праќа во Калифорнија, но ми нагласи дека е различен од тој на Филип Втори. Дали некој има правено преку агент? Дали тие што правеле во Филип Втори имале можност да плаќаат на рати?