Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Fani4kata

Fani4kata Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Јас не прашував матичен доктор која лабораторија каде прави тестови, туку нивен вработен. Не може докторот да знае повеќе од вработениот, кој е медицински претставник и тоа му е работа.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    9.032
    Тука прави и Гинекаликс.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.850
    Добро Фани4ка од кај знаеш еве баш ме интересира дека ги праќа во кина мн си сигурна? Имаш некој близок? Имам 5 колеги од факултет таму моја генерација што сум блиска и работат више 5-6 години. Еве ме лажат сите?

4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.850
    Незнам што паднало во вода.. Извини не те разбирам. Има 5 теста се јавуваш кој можеш да го платиш го правиш и тераш понатака. Тестот може да детектира одредени синдроми и промени кај плодот толку тие кои ги пишува точка.

И све да е добро на тестот... Неможе да каже како ќе се храни во тебе понатака плодот (ако си анемична и тоа е анемично итн) .. Дали имаш добри протоци (ако немаш, нема добар раст, застој има итн) ..

На EnaEnA30, Skyler81, Ani93 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Sparkle1985

Sparkle1985 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    Се мислам за qualified 360 Biosave? Дали некој има искуство

6. Fani4kata

Fani4kata Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Јас само пренесувам што ми кажа вработен во Гинекаликс. Ти на форумот се однесуваш како повеќе да знаеш од самата лабораторија. Сигурно вработениот медицински претставник повеќе е информирам од тебе.

7. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    384
    Добро, медицинскиот претставник само тебе ти кажал така, нам останатите ни кажал инаку.
    И важи, во право си, еве сите ти веруваме ;);):o

На Iva.T, Feniksgirl и Ladyme им се допаѓа ова.
  8. Metro

Metro Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2023
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    67

Ајде вака да ставиме крај на муабетот не ми ја шири темата за плодот и разни оправдувања, зошто не знаеш низ што сум поминала не ми држи предавања не биди безобразна,не ми ставај сол на рана....Јас реков како рекол Господ така ќе биде што не е јасно почитувана и што те гризна за срце што јас сакам да бидам внимателна при изборот на тест? Зошто ја шириш и на секој пост си капак? Јас никого не навредив не знам зошто лично те погоди очигледно е веќе дека има позадина што се фрлаш на членките ајде олади глава. А ако толку те погоди и ги браниш те молам уплати ми! Зад нене има ин витра број па и тие се без пари сфаќаш, плус сум невработена маж ми кога работи кога не и живеам код ќирија и на сето тоа ти ми се пушташ и излегов крива зошто сум внимателна при изборот и прашувам дали е лажна и одговорна лабораторијата во оваа наша чудесна Македонија? Многу те погоди во ова општество кога луѓето се оставени сами на себе зошто се внимателни и немаат доверба, баш чидно нели?! Па ме маваш со дрвја и камења!

9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.292
    Боже.
    Па сите се обидуваат да ти помогнат, да те насочат.
    Ти поставуваш исти прашања во секоја тема, секој ден. Отвори и прочитај поназад страници, се на готово сакате, па уште и вака безобразна. Срамота.

На Калатеа, cocopuff, EnaEnA30 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.385
    Сите сме со своја животна приказна, овде сите споделуваме искуства и никој лично не навредува никој. Изминатава година запознав еден куп прекрасни жени кои несебично споделуваат искуства или пак бараат искуства каде и јас несебично ќе помогнам за да дојдеме сите до посакувана бременост и здраво и живо детенце кое ќе биде дел од нашите животи. Исправи се и не ги ставај твоитр лични проблеми пред одлуките кои ти ги носи бременоста, овде никој нејке да ти наштети а одлуки сите правиме сами за себе со своите партнери.

На Joanna28, Ladyme и Metro им се допаѓа ова.
  11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    8.823
    Јас го правев, резултати за 5/6 работни дена имав, задоволна сум од односот, објаснуваат се што се испитува. Јави им се ако сакаш детално објаснување што опфаќа, може имаат и некој попуст.

12. Metro

Metro Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2023
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    67
    се јавив на сите лаб.од членка што ми ги прати и сум и благодарна.... и реков дека убаво ми се објасни и пуштив пост да имате на увид дека имаат попуст....Нека ми кажат во која реченица некого навредив и реков дека не ми се помогнало , и јас запознав две мајки овде со кои приватно се дружам. Не сакам вакви работи како во ринг на бокс меч затоа што некој нешто лично има со лаб.мене веќе таков впечаток ми остави

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    9.032
    Нешто погрешно имаш сфатено. Членката сака да ти помогне. Истава што ја цитираш. Ти вика да не се разочаруваш, дека немаш потреба. Дека има повеќе тестови и можеш кој сакаш да го направиш. Не знам зашто вака и враќаш, сите се обидоа да ти помогнат.
    За свои пари каде сакаш прави. Нема потреба вака да реагираш, сите ти помагаат. Членките само се обидоа да ти отворат очи за членката што рекламира некои лабаратории на мапа што ги нема.
    Ти посакувам лесна и школска бременост.

На fragaria, Ladyme, nice-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.061
    Допаѓања:
    2.398
    Едно големо Не за Гинекалис,и не ги убедувај членките дека ги праќаат во Кина кога не .Овде ги изработуваат ,а ти наплаќаат исто како да ги праќаат.
    Ме лажеа со недели дека има ниска ДНК ,а сите знаеме колку е стресен периодот дур чекаме.Безобразни и дрски на тел ,кога се јавував да прашам,до кај се резултатите.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    9.032
    Јас ги убедувам дека овде прават. Грешка цитираш.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.292
    Кога правеше?

17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    3.163
    Ништо лошо не ти кажа членката, не знам зошто ја нападна, се обиде да ти помогне. Моментот "не ми држи предавања, не знаеш низ што сум поминала "?
    Не си поминала само ти, поминале и 100 жени на форумот, абортуси, ивф, износени деца до крај па раѓани мртви, абортуси со раѓање и слично па не скокале вака. Имаме емпатија кон сите ама како ја нападна дека ти си поминала нешто, божем ние останатите со песна ги износивме децава. Членката сакаше да ти посочи дека во било која лабараторија да правиш тест, сите исто испитуваат, освен Панорама што испитува плус Триплодија, НО, ниедна лабараторија не ти гарантира како ќе се развива плодот понатаму, во медицина 2+2 НЕ се 4, тоа сакаше да го посочи. Ризик е цела бременост, НЕ само тестот и изборот на истиот, тестот ќе ти каже еве се е во ред. Ќе биде раат колку, 2 недели ? Не, нема да бидеш, цела бременост ќе се тресеш.
    Како ја нападна, фрлала камења, гранки, не знам што на членка што се обидува да ти помогне, ако си рекла како сака Господ така, ич не праи тест и терај што и да биде понатаму. А приватната ваша ситуација не мора да се изнесува на форумот. Никој од нас немал екстра 42000 да плати тест, сите сме се позајмувале, или сме земале на рати или кредити за тестови и за пораѓај, сигурно не од арно, значи и ние сме поминале нешто во животот, секој грб своја планина, не знам што мораше да посочуваш ти дека си невработена, со ивф што коштаат пари или маж ти дека нема редовна работа. Па дај кажи ако е тоа проблем, ќе се најде некој да те пријави бар породилно да земаш, ќе се најде некој да помогне маж ти да има стабилна работа со редовни примања, штом така. По фб стално така си помагаат, а не одма да се скока за да се сожалува.

На Bluemoon1111, Noemi, cocopuff и 9 други им се допаѓа ова.
  18. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Жената сака да ти помогне, а ти си разбираш како тебе ти одговара. Плус не си ни прва ни последна со тешка бременост...ти кажа мн убаво дека цела бременост е тешка, плус самиот тест како генетско испитување не е 100% ако си читала доволно. Еве јас правев во ГЕНЕА тест искочи супер се, а во 24 недела ми открија плацента превиа па не сум мирна од таа дијагноза.Така да не се знае никогаш како некои работи ќе течат
    Смирено само сакаат сите да ти помогнат

На Ladyme, nice-girl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.385
    Оф топик е во оваа тема ама мн ме интересира имаше некој симптом за плацента превија? Крварење/болка/потешкотија Или онака баш изненадно дијагностицираа ?

20. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Ништо од тоа во почеток кога се дијагностицираше, а сега 33н имам болки ниско доле и премногу контракции. Ќе биде малку зезнат царскиот ама со господ напред се надевам на најдобро

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.