Можеби за тоа што не се поврзани со матичните и не доаѓаат во ординација кај матичниот гинеколог да земат примерок туку одиш ти во нивна лабораторија. Не знам искрено, како и да е исти се скоро сите тестови независно кој ќе го одбереш.
Да може. Ми рекоа било кој период од денот може да се оди, да немам јадено премногу обилно, а партнерот 2 часа да нема внесувано вода, храна, гума за џвакање. Ние бевме околу 11 мислам заради тоа шо имам доста мачнини наутро а и верувам дека повеќе гужва е насабајле - како и да е, одредени лица земаат крв за пренаталните тестови. Можеш да прааш кога би ти препорачале да одиш ради клексаните.
Супер. Мене денес ми е 7миот работен ден па чекам, затоа те прашав. Кога ти се јавија, накај колку саатот ?
По ручек околу 17,18 часот. Но не го сметаат денот кога ти зеле крв, па така испаѓа на 8миот ми се јавиле.
Не.. уште чекам а ми земаа крв на 13. Вчера се јавив ми рекоа не е готов, до петок ќе ми се јавеле. Ама на другите гледам побрзо им стигнуваат. Ти кога правеше?
Утре ми е 7ми ден, без да го рачунам денот кога ми земаа крв. Да бе, прочитав дека на некој уште петтиот ден им јавуваат. А како не е готов бе, и како знаат до петок ќе биде
Не знам што е работава. Ме фаќа паника, не за друго. Еве утре ми е 10ден без тој ден кога ми земаа крв.
Zdravo za brzo sakam da pravam prenatal e test isto i jas go.gledav toj sto e vo avicena labalatorija dali moze da mi kazete potocno kade gi pravat analizite dali vo mk ili se isprakaat nekade nadvor od makedonija.Sekoj odgovor bi mi bil dobredojde fala
Toa vo nivite avicena labalatorii bidejki jas ne sum od skopje i za plakanjeto dali davaat nekoj popust ili na rati?
Попуст немаш, на рати кај нив исто нема освен ако не си плаќаш со кредитна картичка. А во однос на лаборатории надвор од Скопје, не знам. Јави им се, ќе ти објаснат што те интересира
Каде се јави ти? Јас на контакт центарот, и никаков конкретен одговор, освем: денес ви е 7ми ден аха, можно е, ама во моментот ние кога добиваме ве контактираме.