Zdravo Dali nekoja go ima praveno Neobona testot vo Sinlab-Bitola? Zaradi situacijata so virusot, Bitola mi e najblisku, pa sakav mislenje
Ако сакаш да правиш некој друг пренателен тест, не мора да одиш во Скопје, ке дојдат тие во твојот град.
Извини што касно ти пишувам. Со ова коронава се шекнав. Јас го правев тој со трите главни хромозоми и турнер синдром. Така и ми препорача др. Сега си викам може требаше најголемиот пакет ама бидна веќе.
Норе 28 кој пакет поточно го праеше и колку те кошташе, сакам и јас да правам па се мислам кој. поздрав
Кукла, кога најрано се прави тестов, дали со полни 9 недели и постои ли идеално време кога да се направи? Колку време пред тоа се јави да закажеш, дали се чека долго?
Не се сеќавам како беше. Мислам 11 недела да не беше најрано. Не ме држи за збор. Јас се јавив денес и утре отидов.
Од 9та недела па натака. Ама најубаво јави се во фирмата каде што планираш да правиш ќе ти кажат најдобро.
Некоја да го има правено Нифти тестот во скоро време? За колку време стигнуваат резултати со оглед на ситуацијава со коронава сега? Гинекологот ми препорача во 10та недела да ми земат крв, таман ли е?
Мене ми препорача од 11та баш тогаш и бев на скрининг како што се сеќавам од 11та до 13 некаде било најдобро пак нека ме поправи некој ако грешам.
А за колку време стигнуваат резултати? Мене ми рече докторот прво Нифти, па да стигнат резултати, па скрининг ако сакам (ако било се во ред со резултатот од Нифти, не морало да се прави класичен скрининг туку ехо да се види како се развива плодот)
Мене ми стигна за 6 дена, јас прво правев ехо па потоа нифти бидејќи морав. А да преку нифти ќе добиеш резултат за се тоа што треба да го видат на скрининг .
I mene isto mi kaza doktorot. So toa sto Nifti go napraviv Na 11+3, a rez stignaa 6tiot den. Dobri bea site parametri. Na eho izmeri nabor i vide nosna koska. Opsto go vide bebeto kako e i toa e.. ne znam sto znaci klasicen skrining i dali gledaat nesto plus, ama sekako najbitni se rez od prenatalniot. Sledniot skrining vekje ke izmerat se, i pogolemo e deteto i merki moze da se napravat.. So srekja