Дали premium genetics соработуваат со некоја лабораторија кај нас? Sequentia premium тест ме интересира. И каде го пракаат примерокот?
Здраво, ме интересира која недела го праврвте Нифти јас со прво правев во 11недела. Ама сега е случај што бебето е една недела понапред и докторка ми вели да си правам според тоа како она го гледа значи да правам 10та недела затоа што бебето ќе е 11та. Па еве да се консултирам со Вас и дали некој знае која цена е сега на Нифти ?
Гликокалис 45 880 денари за на друго место не знам.. Јас во вторникот го направив... Иако финансиски незавидна ситуација мораше реков леб нема да јадам да сум мирна а и докторот исто рече... И сега ќе правам на неколку пати да правам како ќе се снаоѓам бидејќи ни јас ни мажот ми не сме вработени..ж
Поголема е веројатноста да погрешила матичната бидејќи е рано, НО познавам случај со близначка бременост каде и помешале крвна анализа и имаше резултат само како за едно бебе, исто имам слушнато од блиски дека имало грешка во полот па сфатиле дека им се заменети тестовите со друга особа. Така што се случува и човечка грешка при тестирања и неправилно обележување на примерок од крв кога се зима.
Не, денес правев не побараа ништо, иако сме со сопругот различен Rh фактор и со првото примав инекции.
Се следи по бебето дефинитивно, моето беше помало и ми рекоа кога ќе е плодот 10 полни недели(9+7) тогаш да правам.
Близначка не е сигурно тоа е сеа ако сме баксузи да ни го помешаат тестот што да кажам само да е здраво и живо бебето па што сака нека биде
Дали некоја од вас има правено nipt во генеа во 9 недела? И на страната им пишува дека тестот се прави од 9 недела, а и докторот така ме советуваше. Дали е рано или сепак може да се направи и дали знаете дали доколку нема доволна днк ќе ме известат и следното тестирање нема повторно да го плаќам?
Доколку количнски нема доволно крв за испитување ќе ти се јават и ќе ти кажат повторно крв дека ќе треба тоа не се плаќа дополнително барем во Гинекалис во вторникот така ме информираа ...
Мајки за колку време добивте резултати од НИФТ во Гинекалис (во вторникот правев) прашав ама теренски бил тој што му се јавив неможел да зборува....
Јас правев во четвртокот ми кажаа најрано крајот на оваа недела (7-10 работни денови) Не знам дали се брои и денот кога ти зимаат крв
Не знам мене ми се јавија вчера дека се готови и дека се е Ок.. Кога прашав кога ќе ги пратат на маил рекоа кога ќе ги добијат потпишаните документи јас не знам курирот што направи од петокот се вратени...
И мене денес ми се јавија при крај на работно време, пратени се кај гинекологот и кај моја другарка бидејќи не сакав да го знам полот. Така што дефинитивно ги работат за побрзо Јас правев четврток - среда ми ги пратија.