Јас правев cento Nipt Vo Genea преку крв се испитуваат нели 21 хромозом плус одредува и пол на бебе, даваат можност за плаќање на рати резултатите стигнаа за 1недела.Океј се коректни,немам замерки.
Совет од Димчев да не се брза со пренатален во 9-10 недела. Според него прво скрининг, па после пренатален. Јас така направив. Денес скрининг, утре ми земаа крв.
Димчев така препорачува од причина што се многу скапи, ми вика имал случаи со направен пренатален во 9-10 недела, во 13 на скрининг нема срцева акција.
Од друга страна, можеби е подобро порано, бидејќи ако не дај Боже има нешто, од 11 до 14 та се прави хорион биопсија, инванзивна метода со земање примерок од плацента и ако пациентката одлучи да ја прекине бременоста може да се заврши се на помалку трауматичен начин отколку да се чека амниоцинтеза која се прави мислам покасно, 17та, 18та, кога веќе бременоста е поодмината и бебе тогаш се раѓа. Малку црна хроника ми е муабетов, но нека стои како дискусија и нешто што може да се поразговара со докторите; од тоа што имам истражувано, според податоците амниоцинтеза е сепак со одреден мал % на поголема точност, пример ако е хорион биопсија 99.5% точна, амниоцинтеза 100%.
И јас го правев пренаталниот на Генеа, супер се, коректни, за 7 работни дена ми стигнаа резултатите. Но прво скрининг - затоа што некоја аномалија што е морфолошка може и на само ехо да се детектира, па џабе да е пренаталниот.
Најдобро е прво 12нед скрининг па после пренатален тест И да има нешто не може да се донесе одлука за абортус врз основа на ова па се чека секако амниоценеза 16нед
Zenski sakam da gi pravam Nifty, no se zbuniv so toa koj go pravi. Imeno gledam ima Ginekaliks i Ginekalixlab, web stranite im se razlicni, lokcijata e razlicna. Kade ste go pravele vie?
Јас 2пати правев во Гинекаликс сега и сум задоволна . Не знам каде е преместен не е на исто место од пред неколку години бидејќи сега давав крв тула кај матичната си дојдоа од самата лабараторија. Со нифти се испитуваат 118 абнормалности како и пол.
Цена е 45800ден ако имаш правено претходно 3000ден имаш попуст и може на рати јави се се ќе ти објаснат .
Dva pati zimamo krv i nema dovolno dnk a vekje sum 13 nedela. Iskreno me fati panika i ne znam sto da pravam inaku vo Ginekalis praveno
14+6 од Геномикс се јавија да ми кажат дека немало доволно фетална фракција. Колку време се чека за резултати од амниоцентеза?