Фала ти! Дали го прекина клексаните пред пренаталниов Панорама? И јас примам клексани заради мутација со ген за згрутчување крв, и многу се плашам да не направам проблем ако ги одложам клексаните..
Исто и кај мене така беше дека боцкав по два клексани,немаше днк. Во 20 недела се боцкав,повторно немаше.На крај барав да ми ги вратат парите.
Нема улога, во Гинекаликс се имаат и други жалено што не примаат клексани, да немаат днк неколку пати и да бараат пари назад.
ако испуштиш една доза клексан нема ништо да се случи, јас правев верифи и една доза не се боцнав и темпирав околу 20 часа после тоа да ми земат крв па се боцнав клексан
Posle otidov i vo Sistima,isto nemase .Za na kraj otidov vo Sistina kaj Dimcev,da vidam sto ke kaze .Mi rece nisto strasno se slucuva da nema .No najbirno e deka se si bese vo red so bebe.
Мислам дека е до генетиката нешто, има мајки со доста доминантна дна и највероватно неможе да се изолира од фетусот. Не е до тестовите или фирмите ете кај тебе така се покажало. Само треба да вратат одма пари да не се прават на тошо знаат они.
Јани ми рече дека е пк ако одложам боцкање, ама кај мене се поклопи што примав 1 на ден, се боцкав попладне, па така велерта се боцнав во 7, сабајлеѕо во 9 ми земаа кев. Ова вп Биосејјв. Ми препорачаа ако не одложувам, бар 12ч да има размак мегу последниот клексан и земањето на крв. 10+0 правев и имав фетална фракција или днк, како и да беше, не се ни сеќавам сеа
Сеуште не сме одлучиле каде да го правиме пренаталниот тест. Од матичната не добивме конкретна насока каде да појдеме, само ни рече гледајте да го направите некаде кадешто тестовите се прават на Illumina апарат. Меѓутоа се сомневам дека ќе ни кажат некаде дали баш на Illumina ги прават или не, бидејќи речиси од секаде кадешто се јавивме добивме многу кратко објаснување дури и за тоа за тоа што опфаќа тестот. Тоа што јас успеав да го најдам е дека само Verifi тетстот во Жан Митрев е таков. Дали некоја од вас има информација кои од пренаталните тестови достапни кај нас се прават на Illumina апарати?
Панорама и Qualified се прават на Илумина апарати. Нема зошто да не ви кажат, впрочем Илумина го има патентирано НИПТ тестот да мора да се прави на нивни апарати, Гинекаликс и Биотек ги прават на кинеска апаратура кај нас, Авицена во Кипар. Јас работам со медицинска опрема и апаратура и направив пренатален на Илумина и секој што малку разбира медицина и медицинска опрема би го одбрал истото за себе, затоа ти препорачала така матичната. Јас лично правев Панорама.
ние правевме верифи во жан митрев, прават на илумина апарат и испраќаат во америка, резултатот го добивме за 5-6 дена и сме задоволни