Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.853
    Допаѓања:
    6.358
    панорама

На @mimi 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    31
    И Qualified тестот на Biosave има опција за близначка бременост.

На @mimi 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elperseguidor#

Elperseguidor# Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    Јас го правев Verifi во Жан Митрев клиника, сметам дека е најдобар. Тестот е на компанијата Illumina, којашто ги произведува машините на кои што се прават сите различни НИПТ тестови. Има и за единечна и за близначка бременост, јас го правев тој целосниот/сеопфатниот за единечна.

Во Жан Митрев се ептен професионални, а резултатот го добив за 5 работни дена, ем ми се јавија, ем на мејл ми го испратија.

Инаку, може да се направи после 10тата недела, порано не. Се смета дека можно е да нема доволно концентрација на фетална ДНК ако се направи порано, па да не биде џабе трошокот и стресот.

За Геномокс имам чуено прелоши работи, чекање резултати 2 месеци, утнати/погрешни пакети, наплаќања поскапо... Немојте таму никако.

Резултатот ни треба што е можно порано, затоа во Жан Митрев ми рекоа дека се јавуваат веднаш штом го примат, дури надвор од работното време.

А во однос на точноста, високо сензитивни се. На пример, викаат дека точноста за трисомија 21 на пример е 99.97%, значи од 10 000 бремености со Down syndrome, со точност ќе детектира 9970.

4. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    629
    Не ширете дезинформации, јас го правев Панорама во Геномикс и немам никакви забелешки, професионални од почеток до крај

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.