Јас го правев Verifi во Жан Митрев клиника, сметам дека е најдобар. Тестот е на компанијата Illumina, којашто ги произведува машините на кои што се прават сите различни НИПТ тестови. Има и за единечна и за близначка бременост, јас го правев тој целосниот/сеопфатниот за единечна. Во Жан Митрев се ептен професионални, а резултатот го добив за 5 работни дена, ем ми се јавија, ем на мејл ми го испратија. Инаку, може да се направи после 10тата недела, порано не. Се смета дека можно е да нема доволно концентрација на фетална ДНК ако се направи порано, па да не биде џабе трошокот и стресот. За Геномокс имам чуено прелоши работи, чекање резултати 2 месеци, утнати/погрешни пакети, наплаќања поскапо... Немојте таму никако. Резултатот ни треба што е можно порано, затоа во Жан Митрев ми рекоа дека се јавуваат веднаш штом го примат, дури надвор од работното време. А во однос на точноста, високо сензитивни се. На пример, викаат дека точноста за трисомија 21 на пример е 99.97%, значи од 10 000 бремености со Down syndrome, со точност ќе детектира 9970.
Не ширете дезинформации, јас го правев Панорама во Геномикс и немам никакви забелешки, професионални од почеток до крај