Јас го правев Verifi во Жан Митрев клиника, сметам дека е најдобар. Тестот е на компанијата Illumina, којашто ги произведува машините на кои што се прават сите различни НИПТ тестови. Има и за единечна и за близначка бременост, јас го правев тој целосниот/сеопфатниот за единечна. Во Жан Митрев се ептен професионални, а резултатот го добив за 5 работни дена, ем ми се јавија, ем на мејл ми го испратија. Инаку, може да се направи после 10тата недела, порано не. Се смета дека можно е да нема доволно концентрација на фетална ДНК ако се направи порано, па да не биде џабе трошокот и стресот. За Геномокс имам чуено прелоши работи, чекање резултати 2 месеци, утнати/погрешни пакети, наплаќања поскапо... Немојте таму никако. Резултатот ни треба што е можно порано, затоа во Жан Митрев ми рекоа дека се јавуваат веднаш штом го примат, дури надвор од работното време. А во однос на точноста, високо сензитивни се. На пример, викаат дека точноста за трисомија 21 на пример е 99.97%, значи од 10 000 бремености со Down syndrome, со точност ќе детектира 9970.
Не ширете дезинформации, јас го правев Панорама во Геномикс и немам никакви забелешки, професионални од почеток до крај
Не ширам дезинформации, тоа е нешто што се случува со нив. Драго ми е што твоето искуство било позитивно.
Dali nekoj pravel Qualified 360 i dali navistina ima rezultati za 3 do 5 rabotni dena kako sto im pisuva na web stranata?
Го правев скоро во 11та недела, иако ни сама не знам зошто толку рано немаше потреба. По мене после 1рв скрининг поготово ако си со историја на спонтани. Сега баш другарка правеше во 10та, за жал неколлу дена после пренаталниот имаше спонтан поима немаше она си се радуваше на полот и резултатите тек на скрининг дозна . Најризични се реално деновите до 12та нед
Јас правев на 10+4, меѓутоа деновите се бројат откако ќе стигне примерокот во Италија, за што треба 1 до 2 дена.
Исто, тестот е мн поразличен од другите, единствен моментално што прави разлика меѓу мајчина и фетална днк. Дава инфорамции за триплоидија што ниеден друг тест неможе да детектира моментално. И каде каде според мене е во предност. Јас го направив најголемиот проширен пакет. На 10 ти ден добив резултати. За близначка бременост исто е еден од најдобрите опции.
во ферти клиник го правев јас. Основниот е 40.800, основен + е 44 и нешто илјади, а најпроширениот е 49 и нешто.
Не, вкупно 10 дена. Сега гледам баш на 8 август ми земале примерок, на 18 август ми стигнал резултатот.
Дали некоја го правела veracity тестот? На ПРИСКА bhcg е покачен и резултатот е 1:200, зголемен хормонален ризик, а на УЗ се беше супер, па сега сме под стрес и сакам да направам генетски, но да не е изгор скап..