Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Felimena

Felimena Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Еве ја брошурата се викаат SanGene NIPT едниот беше 30.000ден а поголемиот пакет 40.000 ден

Прикачени фајлови:

На TeddyBear_22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    254
    Фала ти за информацијата.

3. Moonlight7

Moonlight7 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Воопшто не сум задоволна од Biosave, и не ги препорачувам! Прво зимање крв, за Qualifed 360 во 11 недела,чекавме трпеливо резултати, на 8миот ден се јавив да прашам дали има резултат, ми кажаа дека крвта ДЕНТА стигнала во лабораторијата во Италија...која несериозност за кои пари. Морав повторно да се боцкам да ми земат крв, бидејќи после 8 дена крвта е несоодветна за испитување. Вториот пат стигна резултат за 6 дена и среќа резултатот беше ок. Но, наместо тестот да направи да се чувствувам порелаксирано испадна обратно. Плус немаат ни нивна лабораторија или лаборант што доаѓа кај нив туку, одиш преку улицаа во поликлиника Ружа таму да ти земат крв, скроз неозбилно.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.910
    Допаѓања:
    15.141
    Истите цени се и во Биотек, ама добро Санте, рекламирај се.:rofl:

5. Felimena

Felimena Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Не рекламирам никој,скоро дојдов до муабет со една пријателка сестра и работела таму и доста се изнаслушав од неа како и кој се работел таму и доста правеле грешки со издавање на погрешни резултати

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.339
    Допаѓања:
    125.780
    Така ти рекле ? Јас пред 3,4 години кога правев секаде каде се јавив ме прашуваа дали пијам аспирин или боцкам клексани и ми рекоа дека се прекинува 24 или 48 ч пред боцкањето не се сеќавам баш.
    Влијае , баш и читав тогаш .

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.910
    Допаѓања:
    15.141
    Од рекла казала муабети одлучи да се рекламираш на форум…

8. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.585
    Прво тоа што ти го кажале за клексанот не е точно.Прво тоа те прашваат.Јас пред 3г кога правев боцкав по два клексани и аспирин секој ден.Три пати го правев тестот ,дури и во 20 недела немаше доволно днк.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    4.216
    Јас не гледам како тестовите на Санте се подобри или поефтини од останатите бидејќи скоро сите се движат во тој ценовен ранг. Плус во брошурата што си ја пуштила нема комплетна листа на тоа што се испитува за да може да се направи точна споредба со останатите тестови.

На Kate.93.N и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  10. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    196
    Јас да дополнам, денес матичната докторка ми кажа дека подобро е НИФТИ-то да се направи пред скринигот затоа што ако е после, може да биде потешко за прекин на бременоста не дај Боже.

И сега и јас сум на два ума како да постапам - дали пред или по прв скрининг да закажам НИФТИ…

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    1.293
    Јас правев нифти во 10+0 од иста причина. Ако има некој наод може да се направи хорион биопсија до 14та недела и ако инванзивниот метод го потврди наодот и одлуката е прекин на бременоста, може истото да се изведе помалку трауматично.
    Се препорачува покасно, затоа што најголем број на спонтани абортуси се случува до 12та недела а тестот е скап, па да не се изгубат 'залудно' средствата.

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    353
    Јас на 11+1 го закажав. Бев на преглед кај матичнатаа се беше во ред и после прегледот ме чекаше претставникот од Биосејв ии одма го зеде примерокот. Тоа беше петок и наредниот петок кај 10ч ми се јавија за резултатите. Мислам имаш време..

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    196
    Ахх мајкички и soon-to-be мајкички. Ќе се побудалам дур да решам кој тест каде да го направам, толку многу опции - секоја лабораторија си ја фали својата, ќе пукнам дур се одлучам. Дал Панорама, дал Верифај, дал Квалифајд Па овој испитувал едно, овој друго не можам да пофатам. И чет гпт го пукнав со консултациите мои.

Темава ја исчитав 10 пати ама џабе, пак не можам да се одлучам. А и матичната не ми кажа конкретна препорака… иди одлучи се

14. Chak

Chak Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Јас само пренесов како ми беше кажано. Јас се боцкам со еден клексан во 20:00 и пијам аспирин во 08:00. Не го прекинав ни клексанот ниту пак аспиринот. Правев Панорама тест, во 10 недела и се беше во ред, имав доволно фетална фракција. Претпоставувам кај сите е различно и можеби има и други фактори.

15. Chak

Chak Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Јас го правев панорама тестот и сум задоволна. Резултат имав за 5 работни дена. Моментално имаат попуст, само што ми искочи на инста.

Прикачени фајлови:

• IMG_2142.png
      IMG_2142.png
      Големина на фајлот:
      648 KB
      Прегледи:
      37
  16. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    196
    Фала ти, се одлучив за Панорама и јас, закажав за понеделник.

На Ladyme и Chak им се допаѓа ова.
  17. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    8
    Дали може да ми кажете кои се цените?

18. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    196
    Во однос на цените за Панорама, јас прашав во Систина и Геномикс. Во Систина Панорама Бејсик е 600€, а Панорама Плус (Advanced) е 700€ односно 43.400 денари. Во Систина ако нешто излезе со висок ризик, инванзивниот тест следува бесплатно да го направиш таму.

Во Геномикс, Панорама Бејсик не се сеќавам која цена ми ја кажаа, а Панорама Плус беше 49.300, а со попустот за 8 март, 3.000 денари помалку односно 46.300.

И таму и таму резултати за 7-10 работни дена и имаше место за закажување од денес за утре.

Со лесно!

На Kate.93.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.773
    Допаѓања:
    9.577
    Дали во Систина треба да те води некој доктор таму или само се закажува за пренаталниот во лабораторија? И дали само Панорама ги прават во Систина или имаат соработка и со други?

20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.807
    Допаѓања:
    5.848
    Со Сашка преставничката се договарав, ако сакаш ќе ти пратам број па јави се. Не ти треба ни доктор ни никој.