1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    1.050
    Jas vo dvete prethodni bremenosti praev nifty sega vo 3 qualified, vo globala dvete istite raboti gi ispituvaat ama sum pa mnogu zadovolna od profesionalizmot na Bio save qualified 360

2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    3.026
    Која е цената?

3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    1.050
    790 evra

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. InaInax

InaInax Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Дали некој што правел пренатален тест плус ипитувањеа на цистична фиброза и муслулна дистригија можеби испаднал позитивен на тестот за цистична фиброза? Мене пренаталниот ми испадна одличен но излезе позитивен на мене цистична фиброза без никаква фамилијарна историја колку што знаеме.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    Затоа што пренаталниот гледа хромозомски состојби кај бебето, хронозомски плодот е супер. За цистична фиброза се различни испитувања. Мислам дека треба двата родитела да се тестираат за да се види ризик дали има бебето.

6. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    34
    Тоа значи дека ти носиш такви гени за цистична фиброза, а бебето е во ред така?
    А како се испитува тоа, со некои дополнителни пакети со тестирањето ?
    Кој тест го правеше? Јас во Биотек, и сите резултати се однесуваа на фетусот, не на мајката.

7. InaInax

InaInax Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Правев во биосаве, дополнително ми понудија паќет за мене и излезе без симптоми , семејна историја позитивен тест, следно велат тест на партнерот и доколку е тој позитивен понатамошни испитуавања.. хромозомски плодот е одличен во се и напредок и се е соодветно за неделите но со ова што да правиме малку вест од неубава од ведро небо падна…

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    Треба да се тестира и партнерот ако он е негативен тогаш ризикот е премал бебето да има нешто.

9. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    3.647
    Се мислам меѓу Панорама и Нифти во Гинекаликс. Некако претставничката од Геномикс не ми беше убедлива освен што ги извреѓа сите останати тестови, дека се со сомнително потекло. Какви се вашите искуства?

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.372
    Допаѓања:
    125.925
    А Qualify опција ти е ? Јас бев презадоволна , од однос комуникација, резултат. Тогаш се јавував секаде , тие Панорама едвај ми вратија некој меил а Нифтито беа баш онака убедливи :)
    Лично искуство немам, ама штом тие не ти оставиле добар впечаток панорама , следи си ја интуицијата мама :)

На Joraa и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    3.647
    Quilify го прочитав овде, си велам да не ставам уште опции, генерално се истите мутации итд. Инаку баш коментирав штом се плаќа малце поскапичко бар да има едно тинтрање не е лошо :D ама Панорама не се позамараа.

12. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    857
    Дали некоја членка има искуство со Др. Антони? Треба утре да де слушнам да ми објасни и кој пакет да го земам

13. Malina@

Malina@ Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    27
    Дечки, зошто цените во Авицена за нифти се многу поевтини за разлика од другите лабаратории?

14. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    317
    Дали некоја од вас има правено нифти во Авицена? Да сподели искуство

На Malina@ и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    3.026
    Колку го доплати тој пакет?

16. InaInax

InaInax Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    99 евра плус на паќетот и сега ќе треба сопругот да се тестира и за него веројатно ќе биде иста цената, малку лоша ситуавција кога веќе го нудат овој паќет треба и двајцата истовремено да се тестираат да не се изложуваме на дополнителен стрес и чекање од 3 недели повторно…

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bubemconia

bubemconia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.019
    Што толку многу се испитува што се вакви цените во Македонија или и поштенски трошоци има?

Јас сум во Германија. За првото дете мислам дека Хармони беше и платив 250 евра. Сега се бесплатни и правев пред некоја недела за три трисомии и пол, тестот беше 225 евра. Прашав кој тест е таа не знаеше да ми каже некоја нова беше. И сега ме зачуди цената, дали во Македонија се испитува нешто повеќе?

18. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    2.565
    Истите тестови се, само кај нас идат со 1000% заработка плус и провизијата е пресметана за докторот што ќе ги препорача :)

На bubemconia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    3.647
    Јас од мислење за Nifty во Гинекаликс, Панорама, па дури и маилови праќав во Грција и Србија на крај се одлучив за Nifty во Авицена (Nifty Pro). 25 години ги користам нивните услуги и решив да им верувам.
    Во моментов цената е таа затоа што е промотивен период, инаку ќе биде повисока. Не треба закажување, ама кога дојдов на пулт ме спроведоа во посебна просторија, дојде генетичар, одговарав на анкета, ми земаа крв и здравје чекаме. Примерокот се праќа за Хрватска, и земаат и примерок за ХИВ, ХепБ и ХепЦ, во случај на позитивност, не се прави NiftyТо.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    2.626
    Некој да сподели искуство,колку време чекал да му се јават за резултат од тестот нифти од Биотек?