Јас го правев nifty pro. Искрено мислам дека се точни резултатите, од мислењата што ги читав тука немаше негативни и затоа се одлучив за нив. За цената исто така имаше погоре пишано дека е пониска затоа што примерокот го праќаат поблиску за разлика од другите лабаратории. Инаку јас го правев во 13+5
Нифти про од Гинекаликс е различен од Нифти про од Авицена? Гледам имаат исто име, некако не ми е јасно, а сега ги разгледувам дека треба да правам пренатален следна недела, во 10та.
И јас планирав покасно, ве читав баш кога одите, ама двајца доктори од Систина ме убедуваат за порано, едниот дури и за во 9та, што ми беше ептен рано. Веројатно бидејќи имав досега една неуспешна бременост поврзана со хромозомска абнормалност, па за порано да бидам на чисто.
Јас правев во Авицена и задоволна сум. За 5 работни дена добив резултати иако викаат 7-10 дена се чека. Нифти про правев. Не знам за Гинекаликс, немам искуство, претходниот во Жан Митрев го правев. Сега бев 10+6 и фетална фракција имаше 6.44%.
Мене не ми е јасно на пример во гинекалис во биосејв при пакетите се по 300 евра поскапи од Авицена ..зошто? И јас морам да правам наредна недела веќе се не знам каде. Со првото и јас правев во Жан М.
Епа оти си можат. Мојата матична ми препорача Биосејф. Земаат и тие процент, баш кажа ќе дошле кај неа за боцкање ако се одлучам. 300 еур не се малку. 790 беше Биосејф. Затоа одлучив Авицена. Не е само овој трошок, скрининзи приватно, 8700 платив вчера. Други анализи тековни, пораѓај ме чека, 2000+ еур.
Вчера со консултација со гинекологот, Нифти ми рече да правам ако сакам од 10 до 12 недела. Паќетот кој што тука е 790eur во Шведска ми следува бесплатно.
Јас правев 12та недела во панорама advanced 49k задоволна сум. Се двоумев за авицена баш поради разликата во цена бидејќи е огромна, другиве горе доле тие се цените. Разликата е што авицена биле нови на пазарот за нифти тестови и као промоција затоа е поефтино после наводно ќе бидат поскапи како другиве така ми кажаа. Значи исто е само помалку плаќаш и зависи кој пакет ќе одбереш
Девојки каде правевте Панорама пренатален тест, дали го нудат само Геномикс во Скопје или може и преку некоја друга лабораторија?
Девојки гледајте да не фрлате многу пари по скрининизи и тестови, на ехата во дрзавна или било каде ако е во ред првично нема потреба да фрлате пари на приватно! Приватниве претеруваат со цените од пренатални па се до пакетите за пораѓај!