Prvo pravevte scrinig pa potoa prenatalen test ili obratno? Gi gledam i cenite na prenatalnite testovi od biotek,genilsx se povidoki ceni za rszlika od avicena. Dali od avicena ste zadivolni za premium pro?
да задоволна сум, во Германија по 100 евра се тестовите, негде не се ни плаќаат, тоа не значи дека не се валидни.
Здраво Имам прашање за NIPT тестот ако има некоја искуство. Се одлучив да правам во Гинекаликс имаат промотивен пакет а и одат по градови. Но нешто ме буни зошто има Nifty pro(кој е мн поскап 48.000+) и NiptYкои се со промотивна цена и NiptYX pro e 32.000) Ако некоја знае да ми каже и како сте задоволни од Гинекаликс,фала ви
Јас и минатата бременост и сега правев во Гинекаликс и сум задоволна од целокупното искуство со нив. Истата збунка ја имав и јас сега вториов пат, веб страната не им е ажурирана како што треба (наводно работеле на случајот)…Тоа што ми го објаснија е дека NiptYX pro им е најновиот проширен пакет кој содржи испитување на дополнителни хромозоми и микроделеции, а и тоа сама го приметувам споредувајќи ги резултатите сега со претхиот пат. Не сум сигурна, ама најверојатно се користат и различни лабараториски технологии, па затоа може и цената им е различна, секако и тоа што сакаат да го испромовираат новиот пакет влијае на цената. Јас кога правев пред скоро 2 месеци, во пакетот имаше вклучено и бесплатно генетско испитување на гестациски дијабет.
Јас кога ги гледав понудите и погоре имав пишано како сличен пакет со Авицена, и цената на Авицена многу поефтини. И јас барав мислење многу понуди и многу различни цени.
Колку време чекавте за резултатите? Кај мене еве веќе деветти ден не беа готови резултатите, ми рекоа дека бавно растеле културите, не знам што би требало тоа да значи, се надевам дека ќе бидат од понеделник готови, викенди не работат, баш се загрижив иако ми рекоа дека некогаш и до десет дена и повеќе се чекало за резултати. Искуства некој?