@Missy980 јас имам правено Nifty test, фирмата е Ginekaliks. Цената беше 730-750 евра, не се сеќавам точно, со можност на плаќање на неколку рати. Јави се во фирмата и појди си таму за информации, се ќе ти објаснат. Јас го препорачувам на сите, без разлика дали има или не индикација за истиот. Се прави од 10 недела некаде.
хелоооу мамичкии и иднии мамички...вака незнаев кај да пишам и решив тука па ако има негде препратите ме ...Необона Тест преку СинЛаб...малку е поскап но звучи сигурно...дали некоја до сега го правела за некое бебче и искуства?
Jas pravev Nifty test pred 2 god...ako mislis na toj testot sto e za ispituvanje na 21 hromozom... Se zema krv od vena, se pravi najkasno do 11-12 gestaciska nedela i ispituvanjeto se pravese vo Svajcarija vo Zeneva , a sve me cinese 700 evra, firmata se vikase Genoma i sum prezadovolna. I ovoj pat toa ke go pravam za ova bebce povtorno.
Дали некоја го правела овој тест од авицена, сличен на нифти да сподели искуство? http://avicenalab.com.mk/mk/Izvestuvanje/BABYTESTPlusAdvanced
I jas sum 14 GN, prv skrining ok ama imam predlog za amniocinteza vo 17 nedela. I celata sum vo strav sto i kako. Citav za nekoj test preku krv Nifti i Prena test vo Bio Save laboratorija, zamena za amniocinteza. Dali imate nekakvo iskustvo so ova? Ili vase mislenje barem ke mi znaci dosta
Pred 10 dena, najdi gi Nifty test na facebook ili na web, mislam Ginekalix se vika firmata oni se ke ti objasnat ubavo.
мислев дека станува збор за овој, ама каде го правевте? во Србија? во Ремедика ми го спомнуваа но се'уште нема дозвола кај нас да се врши...
Не, во Мк, тука дојде девојка во мојот град ја одведов во лаб. (Било која да има рака за боцкање само)Ми земаа крв во нејзино такво за крв си носеше она све само да ме боцне некој ми зема податоци потпишуваш документи едно друго со фискална све ми наплати во 2 рати една пред една кога биднаа рез. Ја следиш крвта на имејл до каде е во која држава што како.. испитувањата беа во Калифорнија за недела од прилика ми стигнаа добри рез. Инаку кога ке дојде за крв ке ти објасни се детално за тестот .. имам во фамилија медицинско лице па преку него имав контакт имаше и фб страна ама неможам да ја најдам.. ако сакаш детали за контакт ке побарам ке ти пишам да се јавиш..