Јас го правев Хармони тестот...99,9%точност...имаш повеќе пакети о 590,690,790 €..плус и полот го кажуваат.јас го правев во 12 та недела.
Ти која недела стигна уште не направи? Не си го губи времето одлучи се и тргни си ја грижата од глава. Секоја трудница ќе ти каже различно искуство...докторот е тој што треба да те насочи што е најдобро.
Како што знам меѓу 16 и 18та недела се прави. Ако најдобрите доктори ти кажале да правиш амниосинтеза не знам што бараш да ти кажеме ние на форум? Нит сме стручни нит ништо. Секоја трудница приказна сама за себе не се споредувај со никого. Може 10 да поминале добро а 1 да имала проблем..
Затоа душо не читај,или кога си читаш земај со резерва се што ќе прочиташ. Сепак докторите се тие што знаат повеќе. Тука сите се познати експерти во секоја тема затоа не слушај многу...
Јас прво би се распрашала колку време ќе чекам резултати од амниоцинтеза. Прашај во Систина, мислам таму си имаат нивна лабораторија кај што ги обработуваат резултатите за 24 часа ама не сум сигурна. Знам по другите болници се чека и до 2 недели. Мој совет, пошто веќе си 16 недела, закажи кај Димчев во Систина он е стручен за тоа. Помалку ќе те кошта амнио отколку пренатален, а и за пренатален ќе чекаш 1 недела-10 дена. Ако се одлучиш за пренатален би ти го препорачала Нифти како најсеопфатен, а плус во моментов имаат некоја понуда за испитување за цистична фиброза. Што и да се одлучиш со среќа и ти посакувам убави резултати.
Дали знае некој која цена е верифито? Не можам да ги добијам овие од жан. Исто така дали е подобро тестов да се прави пред или по прв скрининг?
Се мислам да го правам онака за секој случај, ивф ми е бременоста па штознам нека има. Инаку ги добив од жан околу 36.000 е верифито и не покрива амнио во случај да има индикација за тоа како нифтито.
Jas denes si praiv amnio I super si pominav samo se plasam da ne go bockaa bebeto posto dr toj moment mnogu se pocerveni na lice
Vo gak e besplatno I rezultatite za dve nedeli isto I vo sistina dve nedeli rezultati I 25000 den od 16 nedela se pravi amnio
Го гледав и овој ама не успеав на разберам што им се тие biosave пакетите, за матични клетки ли е нешто? Гледам таму цените се пониски, а објаснување нема. Те молам да ми подобјасниш ако ти раскажале.
Ако го земеш пакетот biosave..тоа е зачувување на матични клетки да...тогаш пренаталниот тест ти е390€....меѓутоа biosafe пакетот е така поскапичок..има од1700€,2700€ и некоја др цена не се сеќавам баш,зависно на колку години се одлучиш за чување има,10,20.30.убава инвестиција да.ама не знам колку е разработена,а и во моментот не бевме спремни да дадеме толку пари,затоа си одбравме само пренатален пакет,кој ни даде добри резултати..за 5дена беа готови.по тел ни јавија а и на меил.