И како иде? Мене вчера ми рекоа ќе ти јавиме, не ми запишаа маил што е малку чудно пошто си сакам и на писмено да добијам резултат. Од што сме преварантска нација се си мислам да не ме зезнат нешто...
Тие со слаби нерви да не прават тест преку жан. Пишува на сајт 5-7 работни, звонам на осмиот ама знаете корона гужва знае 7-10 да треба. Изгледа е многу тешко инфото на сајт да го сменат. Денес е 10тиот работен ден како земаа крв абер немаат некој да се јави. Ако не па за пораѓај таман може ќе ми стигне резултатот бог да чува
Јас кога правев во јуни, баш прашав во панорама и памтам 690€ си имав пишано на флаерот ми рекоа за тој што е сеопфатен, а основниот беше за некој 50 до 70€ поефтин
Девојки, Верифи или Панорама? За единечна бременост се работи, во Ремедика ни дадоа флаер за бесплатен прв скрининг ако одбереме Панорама па се мислам меѓу овие два теста.
Remedika neli harmony go nudi da ne si se pomesala. Jas pravev verifi i cekav 3 nedeli za da stignat pola rezultati, sea uste cekam za mikrodeleciite pak mi zimaa krv. Verifi e super test ama ovie se mnogu spori, sleden ne bi praela kaj niv. Prijateli od nifty rezultati mnogu pobrzo dobija
http://www.harmony.mk/kontakt.html Зависно од пакетот, ќе ти објаснат и ќе се договорите каде ќе земат крв.
Zdravo devojki, SE izvinuvam poradi latinicen fond, osma nedela sum I imam 31 God, Dr. Me izvesti deka bi bilo pozelno da napravam prenatalen test vo 10ta nedela. Na mislenje me stavi bidejki mi veli poradi vozrasts posle 30 SE zgolemuva rizikot.. Znam deka bez ogled za vozrasts nekoj moze da napravi no navistina bi mi znacelo mislenje OD koja vozrasts e preporaclivo da SE sprovedat ovie testovi. VI blagodaram
Ако нема некоја причина не гледам зошто.И јас имам 31 па не правев,а и никој не ми рече.Ниту матичната,ниту во Систина ми рекле да правам. Твојов доктор да не си соработува со нив? Како си го тресат ова од ракав како секој да имаа 700 евра да даде... 31 година секако не е причина. А ако има нешто друго како причина,не се мешам.
Bas naprotiv ni kaza deka plodot si odgovara za nedelite I deka dobro si napreduva no preporaka poradi godinite. I zatoa me stavi Na misla ako 30 god SE rizicna kategorija sto e slucaj so povizrasni trudnicki navistina nz
Велат дека од 35 нагоре е препорачливо да се прават, зошто се намалува квалитетот на јајце клетките. Сепак дефект на хромозомите може да се случи и кај помлади само помала е веројатноста, а не дека е невозможно. Јас сум 38, правев пренатален, др рече се е во ред со плодот кога би била помлада не би ми рекол да правам пренатален, и ми советува само заради годините. Искрено, и 25 да сум и ако имам можност (скапи се многу тестовите) би ја искористила технологијата и би правела секако.
Кој има можност да си направе пренатален тест кешко мене да ме упатеа на амино тогаш немаше пренатални затоа јас секогаш сум за пренатален тест и ке те советувам да го направиш