1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Девојки во врска со резултатите од тестот конкретно Панорама дали сте добиле резултат Risk Unchanged кај Ангелман синдром? Се јавив во Панорама и ми рекоа дека е во ред резултатот.На интернет прочитав дека тоа значи кога феталната фракција е помала од 7% не може да се детектира ризикот од овој синдром.Значи јас во овој случај немам резултат за овој синдром и незнам што да мислам:(

2. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    Супер Маја, баш ми е мило што на крај излезе добро. Сега гали си меше и уживај си во бременоста :l:

Update и од мене: Сабајле кога прочитав дека ти имаш резултати, проверив и кај мене на маил. Во spam ми беше стигнат. Да не го прочитав твојот пост, немаше да ми текне да видам во spam :)
    Btw и кај мене е добар резултатот. :l:

Последна измена: 8 декември 2020
    На Emotional123, IRBBB, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Баш ми е мило.Со среќа и тебе.Сега можеме малку да се опуштиме:)А дали и кај тебе има Risk unchanged кај Ангелман синдром?Кај мене го има ова, дека не е утврден резултатот поради помала фетална франкција.Изгледа дека го правев во 10та недела.

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.058
    Допаѓања:
    167.523
    Ќе прашам овде.
    За другарка се работи.
    Кој од овие тестови имаат опција резултатот да го достават во кутија. Зборам за кутија која кога ќе ја отвориш ќе излетаат балони и во зависност дали се розе или сини ќе го дознаеш полот на бебето:)

На s.maja и Maya12 им се допаѓа ова.
  5. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас затоа не проверував микроделеции, не се секирај, нив ниеден тест мислам дека не може да ги детектира со сигурност, еве и да излезе ризик 50% пак ништо не значи.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Фала ти многу.Баш се загрижив, се мислев дали да барам пак да се испита, ама може најдобро е да не се замарам.

На Evy81 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    4.526
    Мила мислам дека кај нас таква опција нема.Резултатите прво ти се јавуваат телефонски и на маил ги праќаат а ако сакаш може и лично до дома да ти ги достават но како опција за изненадување нема.Односно немам сретнато до сега

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.058
    Допаѓања:
    167.523
    Мислам дека има и во Мк.
    Чинам Тамара Тодевска правеше таков спектакал на инста.
    Можда и грешка сум

9. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    бидејќи не постои таква опцоја тука, нека го подигне резултатот од фирмата или нека го испринта од маил без да го гледа бидејќи полот стои најдоле, нека го однесе во било која цвеќара да и изработат таква кутија и средено.

На s.maja и Bubce38 им се допаѓа ова.
  10. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    518
    Инаку најновата празнична цена на nifty е 600 евра.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.371
    Јас имам сосем различен впечаток од твојот. Не знам со кого од Панорама си конталтирала. Јас исто се јавував кај сите и баш од Панорама најубаво ми објасни жената, скоро пола саат зборевме и баш се ми објасни, како се прави тестот на кој принцип функционира итн итн. Буквално се што ме интересираше па дури и повеќе од тоа ми кажа. Мене баш денес ми земаа крв па чекам резултати сега.

На s.maja и Маја Т им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.058
    Допаѓања:
    167.523
    И јас и се понудив да и го земам резултатот, да прочитам кој е полот и да го прецртам делот каде го пишува полот и одма да и го дадам листот.
    Верувам дека ќе сака прво да види дали е све во ред со бебушка.
    Лесна работа е после цвеќарата.
    Фала ти во секој случај.

Мене лично тоа со балоните ми е баш непотребно.
    Ниту па нешто занимливо или романтично или не знам ти што:)

На s.maja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    Маја, кај мене немаше такво нешто во резултатите, секаде пишуваше low risk. Го цитирав и вториот пост, сакав да се надоврзам за тие микроделециите се изнаслушав поделени мислења од докторите и на крај мораш да си одлучиш да не се замараш толку.
    Најбитното од сите тие е испитувањето за трисомиите. Затоа кај сите тестови трисомиите се и со најголема точност за разлика од се друго. Сепак, почесто се случуваат за разлика од овие другите синдроми.
    А за тоа што пишува кај тебе, сметам дека нема потреба да се грижиш, тоа е ептен редок случај на синдром. Едноставно немало доволно материјал за да се испита тоа.

Консултирај си се со матичниот гинеколог, слушни и негово мислење за ова :l:

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  14. veronikavera

veronikavera Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    49
    Јас платив 37.200 денари, добив ваучер со 70€ попуст

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Нема таква опција ама ја кога правев и го пратија резултатот на сестра ми во плик, она го однесе пликот во цвеќара и нарача балони во зависност што пишува внатре да стават розови или плави конфети :party:
    Претходно ми се јавија само да ми кажат резултати дека се е во ред

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.738
    Допаѓања:
    9.597
    Фала :)

На veronikavera му/ѝ се допаѓа ова.
  17. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    За nifty додека штиклираа во прашалникот, ме прашаа дали планираме gender reveal party демек ние нема да знаеме некој близок ќе знае па да организира забава. Можеби е тоа тоа.

18. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    4.526
    Значи од нифти претераа на 24 ми земаа крв,чекав чекав и дури 10 тиот ден ми се јавија дрка немало доволно днк од бебето оти примам фраксипирин и истиот ден пак ми земаа крв еве веќе 9 ден уште абер нема од резултатите,секој ден им звонам не им биле стигнати.А рекоа вториот пат ќе пишеле дека е со ургенција.Оф веќе три недели чекам чекам секакви мисли ми поминуваат.Зарем толку немаат контакт од македонија па не можат да прашаат што се случува.Некој со слично искуство..Веќе пукнав

19. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас затоа го правев Хармони, баш читав за нас што примаме клексани дека кај повеќе тестови влијае на намалување на днк од плодот и ми потврдија дека нема да има проблем, во 10+4 го правев. Премногу чекаш да, барај им попуст.

20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.012
    Mene isto mi se sluci so verifi, cekaj zvoni cekaj zvoni pa posle kup urgencii da mi kazat hromozomski e ok,a za mikrodeleciite nemalo dovolno. Puknav od nervoza zaso 3 pati im rekov ako ima 2 epruveti i me bodete napunete gi dvete. E vtoriot pat gi napunija dvete i stignaa i famoznite mikrodelecii. Za uteha mi dadoa 3 gaga testa za korona, use se mislam dali ne zaebavaa so ova ama aj:D

На Bilka5T, tina2018 и veronikavera им се допаѓа ова.