1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Девојки 14+5сум,ми стигна резултатот од приска и докржторот вика не е бш ок, free beta hcg level is high, 3.16 e vrednosti. I da pravam prenatalen test rezultati se cekaat pak ke me fati 17 nedela, bev na gak, lavrinova mi rece d odam vo 17 nedela pa ke vidime sega nisto nemoze da se napravi, se ispanici I s eispotresov mnogu, vo mat poziciju sum, neznam sto da pravam, ima li nekoj slicno iskustvo?
    IMG_20201224_204036.jpg

2. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    4.526
    Мила баш сега те прочитав во труднички,јас навистина немам искуство со приска.Не ми е јасно,покачени вредности на бета што покажуваат.Јас колку што знам приската е повеќе статистички резултат.На првиот скрининг имаше некои проблеми.Смири се душо не си прави нервози,мој совет ако имаш можности напрсви си пренатален барем да си сигурна да не ти биде мисла

На azelea, macalavica, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Исто и јас мислам дека приската е повеќе статистички резултат и дека воопшто не значи дека нешто не е во ред.Според другите параметри, верувам дека плодот е супер.Имаш премал нухален набор, присутна носна коска.Верувам дека и на првиот скрининг се било како што треба.Како што кажа и @Maya12 најдобро би било да си направиш неинванзивен пренател тест, пред се за ти да бидеш смирена.

На azelea, macalavica и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.012
    Abe citaj za trisomii low risk ti pisuva ne panici.
    Beta hcg neli e hormonot sto go merat za da vidat dali ima bremenost? Sto ti rekoa na skrining?

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Жени, кој тест е посеопфатен и попрецизен Панорама или Нифти?

6. Victory85

Victory85 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Девојки здраво, дали некоја од вас има искуство со приска 1? Односно со добри резултати од ехо, ама лоши од крв односно покачено бета фри хцг ? Ви благодарам ❤️

7. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    1.369
    Јас бев таков случај... И правев нифти па ок излезе се... Еве ја до мене спие скоро 9 месеци има. @Victory85

На macalavica, Victory85 и zamce им се допаѓа ова.
  8. Ffrina

Ffrina Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    125
    И кај мене е исто, но др ги прегледа рез. ми рече се е ок, значи никаква паника , па сега читам коментари и незнам дали да се секирам:(

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.894
    Допаѓања:
    123.095
    Сепак крајниот резултат ти вика низок ризик.

На Mrs.Gjorgjievska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Јас имам покачена бета 3.16 мислам беше, сега сум 16 недела, се мислев за пренетален тест ама одлучив да чекам до 17 недела, ке одам на 3то мислење после божиќ па ке одлучам тогаш дали лке правам амниоцинтеза или тест или ништо. Уште немам мир, чат пат си викам ништо не е, па после ме јаде мисла.
    Колку е бета кај тебе?
    Колку ти беше покачена бетата?

На Mrs.Gjorgjievska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    5.011
    Девојки се мислам помеѓу Верифи и Нифти, според мислењава овде мислам дека повеќето Нифти имате правено и дека бил посеопфатен (простете ако грешам), па ако сакате да ми кажете што беше пресудно кај вас да го изберете едниот или другиот со оглед на тоа дека сите сакаме најдобро.
    Се јавив во Sanus Vitae и Ginekaliks, од првиве презадоволна од пристап, информации, ми пратија одма меил со пакети што вклучува и која е цена на секој, овие од Ginekaliks ми делуваа крајно незаинтересирано, само ми кажаа дека кај нив нема пакети и дека испитуваат се' (што им е тоа се'??), а меил не ми пратија еве два дена, а цело време само форсираа да закажам термин.
    Се мислам дека со цена се тука така за целосните пакети, но јас стварно не знам нифтито што им опфаќа:?:

И друго што не ми е јасно, зошто се разликува цената на Верифи во Illumina и Жан Митрев?

12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.012
    Jas pravev verifi zatoa sto se pravi kaj proizvoditelot na najpoznatite masini za genetsko sekvencioniranje. Istata masina ja koristat i za niftito pa nekako posigurno mi bese direkt kaj niv

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Колку пари се сега нифти и верифи?

14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    5.011
    Верифи има пакети од 33500, 35900, 39500 ден преку Sanus Vitae, ЖМЦ го нуди вериифи за 35900ден, Нифти е 600 евра со попуст.

15. Snaata

Snaata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    247
    Јас правев нифти по препорака на докторот за шо се испитуваат мислам има на веб мислам и двата се ок за кој и да се одлучиш

На Mrs.Gjorgjievska и Autumn Love им се допаѓа ова.
  16. Mrs.Gjorgjievska

Mrs.Gjorgjievska Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3

Мами, јас бев на преглед кај Петровска и ме посоветуваа да не правам амниоцитеза пред да добијам резултати од тест. Ми земаа крв во Систина после прегледот и следната недела добив резултати. Инаку овој пат вратчето не беше толку дебело како првиот пат, докторката исто така ми објасни дека е субјективно тоа мерење и нормално е вредноста да се разликува од еден до друг доктор, па и зависно и бебето како седи. Правев Nifty имав и попуст. Баш и ме смирија дека не сум прва мајка која има лош резултат за вратчето кај бебето, но кога е се друго океј не треба да се паничам дека одма мора амниоцитеза и слично

Мирна мисла на сите и второ мислење, дефинитивно.

На Bilka5T и macalavica им се допаѓа ова.
  17. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Фала мила, ама кај мене сите мерки со бебето беа во ред на ехо, нухален набор мал, присутна носна коска, мерки соодветни, единствено фри бета хцг е покачена како параметар.

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    5.228
    Колку е Nifty сега?
    Треба нешто закажување, како иде постапката, во лабораторијата во систина земаат крв и таму си плаќаш како нивна услуга?

19. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Јас правев сега во понеделник (инаку во Ремедика ми ја водат бременоста). Нифти е 670 евра, но ако добиеш препорака од некој лекар ти даваат попуст и изнесува 600 евра. Го прават во Гинекаликс - ти објаснуваат се и ти земаат крв. За резултатите те известуваат на телефон максимум по 10 дена (зашто анализите се прават во Хонг Конг) и ти ги праќаат маил (се наоѓа на 50-та дивизија). Се закажува телефонски - https://www.facebook.com/Ginekaliks

На tina2018, brm_brm и macalavica им се допаѓа ова.
  20. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.181
    Допаѓања:
    4.874
    Која недела си? Од кои причини правеше тест?