17+5 денеска. Консултирав повеќе лекари и сите ми рекоа дека немам потреба имајќи предвид моја возраст (30), дека сум немала претходно деца, абортуси, итн и дека немам наследни болести во семејството. Пријателки ме испаничија и не можев да спијам мирно, па си реков да го направам да не го мислам и да не му правам на бебево непотребни стресови. Во кратки црти, потреба или препорака немав, си направив психички притисок.
Женчиња со колку полни недели/која недела/правевте некој пренатален тест. Јас на преглед ќе сум со полни 11 недели, да не ќе е доцна за тест?
Уф, добро, си реков да не ќе ме фати касно. Пошто на претходниот преглед др ми рече да скокнеме приска, да одиме со пренатален.
Девојки дали некоја од вас има истражувано кои се разликите помегу Нифти ,Панорама,Верифи,Хармони итн и како се одлучивте каде да правите пренатален тест
Јас лани летото истражував на темава и си одбрав Нифти. Прељубезен беше дечкото чиј контакт добив од Др и се ми беше објаснето буквално сите сценарија и исходи без да направи да ми е непријатно што прашувам, туку срдечно да ми помогне
Fala devojki mnogu za odgovorite.Jas ipak se dogovoriv za Harmony ,edino od Nifti me predomisli deka primerocite gi isprakale vo Hong Kong