Od maticnata imam vaucer od 100 evra taka da ke mi izleze 590 evra. A bremenosta isto ja vodam i vo sistina i tamu mi kazaa prviot skrining 4550 moze da mi e besplaten ako tamu pravam prenatalni,sorabotuvaat so site .Megutoa glupo mi beshe da im recam imam i vaucer 100 evra i plus dali ke mi e prviot skrining besplaten vo sistina
Матичната твоја најверојатно има процент од Хармони и затоа тој тест ти го препорачала. Инаку што има врска тоа што Нифти се праќа во Хонг Конг?
Девојки правев приска во Чаир пише негативен на двата синдрома но ова 1 од 350 и 1 од 250 како процент не е малку матичната ме испаничи а со ивф сум Др Лазаревски во Систина ми вели првиот скрининг ехо беше супер дури ми рече да не правам приска ама јас ајде реков да направам сега сум 13 +4 за пет дена одам на преглед кај Лазаревски па ке каже и тој но сакам ваше мислење искуство?
Јас правев Нифти, стварно се прељубезни, а башка тоа што ги праќаат во Хонг Конг сметам дека е позитивно. Со оглед на тоа каков напредок технолошки има во тој дел од светот, ми влева доверба дека се крајно прецизни.
Zdravo majki, dali nekoja go ima praveno Baby testot vo Avicena, i vasi mislenja? Jas go pravev minatata nedela, cekam rezultati. Mnogu ne plasat doktorive, no se nadevam na najdobroto
Не. Сите пренатални тестови се приватно. Сите си имаат претставништво. Пример нифти го прават во гинекалис, на 50та девизија.
За матичната, има една народна, "Ко да више" Таква професионалност и услуга, како за нифтито немам одамна сретнато... Дури и летовите со кои се пушташе крвта ми ги дадоа на tracking...
јас правев Nifty минатата недела. 2-3 фирми ми препорачаа во Ск, за 10 дена резултатите се чекаат (во сите места така ми кажаа). Тебе ти рекоја да правиш или ти сакаш самата?
Совет од др Митко да се направи Присца или Нифти, заради тоа што со мажот ми од 12 алеи имаме 3 алеи од генетски испитувања кои се совпаѓат
Здраво и од мене на темава. Дали некој има искуство со Verify пренатален тест? Гледам дека резултатите на овој тест ги дава изричито позитивен/негативен за делеции/абнормалности, додека Nifty/Harmony ги отчитува како high/low risk? Дали и некој од вас се сретнал со информацијата дека на Verify платформа се работат и другите тестови?
Jas pravev verifi, radi fraxiparinite malce poveke cekav rezultati ama stignaa se super negative pisuva na site. Drugarka isto pravese vo rok gi dobi. Inaku da i drugite se pravat generalno na masini sto gi proizveduva kompanijata na verifi poradi sto i se resiv za toj test
Приската ако не е точна, ќе те извади од памет. Мене грешно ме измерија, и затоа тест направив, кој покажа low risk. Ти препорачувам тестот да си го направиш, мирна глава
Здраво Вие што сте правеле nifty тест дали можи да ми кажите кај вашите тестови што пишува кај Trisomy 21 Trisomy 18 Trisomy 13 Дали кај сите се искажива со Low risik/high risik Кај мене тука пишува low risik Но ме буни затоа што подоле кај Monosomy x Xxy Xxx Пишува No detected Па незнам дали треба секаде да пишува No detected или во ред е вака