Исто и кај мене така е напишано. Ама сигурно ти се јавиле по телефон да ти го кажат резултатот. Ако ти рекле дека се е во ред, немаш простор за грижа.
Дали ги правите пренаталните тестови зарафи индикации (ехо мерки, возраст...), или заради ваша волја? Над 30 или над 35 се препорачуваат?
Возраст, тешко забременување, а секако не дај Боже и индикација... Не е исто "школска бременост" на 24, и комплицирана, ивф фертилизација по 35.... Јас правев да кажам "превентивно" без медицинска индикација за бебето, но тешка бременост имам и затоа...
Јас правев по сопствена желба бидејќи сум инвитро и плус прележав корона во рана бременост.Имам 30 години ама секако ќе го направев превентивно
Сеуште не е испитано какви последици може да остави ковидот врз плодот особено во рана бременост како што бев јас во 6-7 недела а секако го правев највеќе заради тоа што сум бремена со инвитро.
Значи Короната нее причина за генетски аномалии бидејки, се генетски ти си ги носиш во тебе. Вака кога ќе прочита некој да се извади од памет.
Тоа си е во ред,членката праша зошто некој се одлучил за нифти јас си го кажав моето мислење. Сите убави знаме што е генетско испитување. Ова е форум и секој ќе си сподели свое мислење.
Јас мислам дека воопшто не тресна глупости @Maya12 туку сеуште не е докажано, но корона вирусот може да направи кај некој поединец промена на молекуларната градба, како и мутација(не кај сите но има случаи во Кина) така што супер што си го направила тестот за да се ослободиш од мислите и тоа што кружи како инфо од светот
Јас се вметнувам ама да си кажам Дека членката е во право за ковид сеуште не се знае какви последици остава ни за мајката ни за бебето...Доктотите викаат дека иако мајката е позитивна бебето е заштитено-а сепак се раѓаат бебина позитивни на ковид.... Мислам дека е правилно да си испиташ да ти се тргни и тоа од глава искрено со нешто што не си запознаен и јас би направила ....
Ти благодарам мила,во многу теми го имам постирано моето мислење и како се справив со ковидот во рана бременост и плус бев со трето инвитро,колку што имам читано и истражувано на таа тема не може никој ни да замисли.Ама не би сакала да се објаснувам со некој што се прави паметен.Дај боже никој да не помине во таа ситуација
Се навраќам на темава, приска лош резултат значи High risk на добиена Prisca или.. резултатот е low risk a лоши соодноси пример 1:400/500/1000 и слично?
Не кај мене беше low risk ама соодносот на bihemical risk беше 1:121 а комбинираниот за даунов беше 1:790 значи све вкупно нозок ризик пишуваше ама ме плашеше тоа 1:121 па си правев нифти