и мене ме интересира за Harmony, Panorama (Genomiks), Babytest plus advanced ...некако речиси и воопшто не се спомнувани незнам зошто, а гледам сите тестови истите работи ги испитуваат.
Јас во јули правев детална анализа дали се сите исти и испадна дека само Нифти е далеку поопфатен од сите останати. Јави им се ќе ти објаснат. Јас го направив.
Треба да правам од овие тестови и матичната ми нагласи што и како па да и помогнам на членката,ваљда не грешам.
Благодарам Мартка. Јас го правев веќе тестот но по 7 дена уште немам резултати и веќе немам трпение за чекање, па затоа сакав да прашам како поминале и другите кои го правеле. Се надевам дека ќе биде утре и нема и викендов да го поминам во исчекување...
Ако не се лажам баш јавував деновиве чисто да се информирам ми рекоа 7-10 работни дена даваат резултати...али сепак некој кој веќе има искуство лично може точно да ти каже...
а дали со овој тест правеа и други испитувања освен трисомиите,пошто јас за нифти прашував ми рекоа за близнаци само тоа дури и за полот може само да потбрдат дали има машко или нема , а не дали се машко,женско.... 9 недела сум треба да решам веќе и јас
да истото и мене ми го рекоа, за сите тестови...само трисомии и доколку има ипсилон хромозом значи дефинитивно едно е машко, а за второто нема да може да кажат дали е исто машко или женско .
Вчера баш зборев со жената ми рече наводно од 7-10 дена резултати би имало, им јави ли да прашаш зошто каснат ?
Еве и јас да се вклучам на темата, баш вчера во Ремедика ми го предложија Нифти како најсеопфатен тест. Имам 37г. Ве молам искуства кој го има правено, во која гн го правевте, рез.за колку време добивте. Ви благодарам