1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    за колку дена стигна резултатот?

2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.281
    За три раб.дена.Мене понеделник ми земаа крв во чет веќе имав резултат.И мала исправка,не го правев 10та недела,моја грешка,12 беше

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Најдобро да го направиш во 11та или 12та недела. Иако викаат дека од 10та се прави, но кај некои трудници каде плодот е зачнат некој ден подоцна, нема 100% сите параметри да ги прочита. Затоа 12та е најидеално според мојот доктор.

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    И јас имам 3 алеи ме интересира како помина со тестот. Во Македонија 3 алеи има 60% од населението ова ми го кажа имунолог и нема потреба за паника.... Сега ме замисли

5. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Кај мене на сите места во табелата пишуваше low risk, сега сум помирна. Го виде доктор, рече ок е

6. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    И јас ќе правам секако заради годините 36 сум, 2 спонтани, мтхфр, само да стигнам до 12 н. Кога правеше ти

7. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    јас немаше да правам, но со Приската во 12та недела најверојатно мерките ми ги згрешија, матичната ништо не ми кажа (по се изгледа ги нема ни видено) и случајно во 20та недела бев кај друг доктор на преглед, и тој ми кажа, бројките не ми се како што треба (ako pisuva low risk) за мирна глава направи Нифти. Направив другиот ден, значи 20 та недела, инаку втора бременост, 33год сум. Тоа е

8. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Мене прва 35 сум, додека се породам 36,има ли опција да се плати тестот на рати

9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    5.228
    Нифти може на рати.
    Јави се во гинекалис ќе ти објаснат.

10. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Супер не ми се даваат наеднаш барем на 3 пати

11. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    може на рати да, на едно место на 6 ми рекоа. Распрашај се, види на нет каде би правела. Мене ми препорачаа Панорама, Гинекаликс и Авицена. Цените се горе долу исти, Панорама примерокот преку DHL го праќаат Америка, Гинекаликс Хонг Конг, Авицена во Шпанија. Јас наеднаш го платив, за 9 раб дена ми стигна резултатот.

12. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    I Panorama moze na rati bez kreditni karticki i kamati, samo dogovor megu vas potpisuvate.

13. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    Супер фала ти. Утре влегувам во 9 недела па после 12 сакам да направам

На mommy's love му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elena...a

Elena...a Нов член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Девојки, искуство со Центонипт тест на Центоген има некоја? Се мислам помеѓу тој и нифти.

15. veronikavera

veronikavera Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    49
    Јас правев Нифти во Гинекаликс зимоска и крајно позитивно искуство имав. Кој ме прашал, на сите препорачувам да си направат ако се во можност. Кај мене до душа имаше јасна индикација, па немав ни во план да се откажам од трошок за неинвазивен тест, ама па тогаш и не се сеќавам дека за овој тест центнипт имав слушнато од докторката. Знам имаше уште еден-два кои имаа ваучери во тој период, па одбрав најповолна цена и најмногу состојби да ми испитаат, во консулатација со докторката моја

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mona.V

Mona.V Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    17
    Здраво, според тоа што го читам повеќето сте правеле нифти , јас сега треба да одлучам кој да го правам , иако читам со денови не можам толку да навлезам за да разберам кој тест е добар,кој подобар (во однос на фирма,секоја се презентира како најдобра)...Имам 29 години поради машки фактор правев инвитро ,специјалистот ми препорача нифти иако не било морално поради годините,но се препорачува ... Имам понуди од неколку фирми со различни цени , би сакала да ве прашам ,зашто би го одбрала нифти (670 евра) а не би одбрала панорама ( 550 евра) со тоа што знам дека помалку хромозоми се испитуваат .Нели и советите кога веќе даваш толку пари што ти менуваат 120 евра, не се на одмет :) сепак сакав малку помош од тие што веќе го поминале овој дел.Благодарам

17. Kristina1172

Kristina1172 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    57
    За нифти причината е што повеќе работи се испитуваат, инаку прецизноста на двата теста е многу блиска. Прашај за нифти, мислам дека ако одиш со препорака од доктор е 600еур.

На Ana 33 и Mona.V им се допаѓа ова.
  18. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    3.936
    Вчера бев на контрола и докторот ме советува да си направам ваков тест, бидејќи имам 3 спонтани позади мене.
    Многу не ми објасниа, само ми рече дека доаѓаат во Њу борн и таму ќе ме боцнат и сестрите ми ја предложија Панорама и ми дадоа бројче да се јавам.
    Демек докторите највеќе ја предлагале панорама дека било најопфатно се', а јас тука од вас читам највеќе искуство од нифти.
    Дали соработуваат со нив незнам, ништо не ми е јасно од овие работи како одат, а ќе треба да одлучам.
    @Маја Т тебе те означив мислам дека и ти беше кај Др.Владимир ако не сум грешка и гледам ти ја имаш правено панорама.
    Ако сакаш да споделиш искуство како помина и таму кога ќе ти земат крв се плаќа директно на нив ?
    Ќе ми значат повеќе искуства и совети.:)

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  19. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    5.228
    Кој и да направиш нема да згрешиш.
    Јас правев нифти, тој период беше на промоција.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Јас правев Панорама во Њу борн (во 11 недела) и задоволна сум.
    Платив на 3 рати, ќе ти дадат фактура и парите им ги пушташ на сметка во банка.
    Резултатите ги добив за 2 недели односно 10 работни денови.
    Ако те интересира уште нешто пиши ми слободно.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.