Моментално во Гинекаликс нифтито е 670 евра на 3 рати. И јас бев во дилема дали да правам нифти иако на скрининг се беше супер сепак заради мирна глава нифти направив сега чекам резултати. Многу се љубезни во Гинекаликс за 10 мин се завршува работата, објаснуваат се детално на лице место боцкаат. Инаку има еден тест во Геномикс панорама мини панел 25550 денари само за даунов, едвардсов, патау и трисомии, ми го кажа докторот на скрининг чисто како инфо. Ама не знам искуства за тој тест.
Jas zavcera pravev nekoj NIPT neznam toa dali e nekoj ist kako vo Makedonija jas ne sum vo Makedonija, mislev nifry ke pravam koga gledam na listot NIPT pisuva, citav vaka na net ok mi izgleda, daj boze samo rezultatite dobri da se. Inaku vo Makedonija citam deka se toj panorama im go preporacuvaat, a procitav nekade najdobar bil za bliznacka bremenost koga ima ama neznam, se nadevam ne se od procent plateni pa zatoa taka preporacuvaat a vo meguvreme da ima za istata cena i podobar, rasprasajte se ubavo sepak ne se malku pari. Srekjno!
Еве сега ни се јавивме, рекоа на 2 рати дека може да се плати. 690 евра било за се' да се испита. Попуст имало за Нг, сега не. Вие колку плативте ? И мене ако се е во ред ќе ми се фати 11 недела. Се надевам добар избор направив.
Јас правев Нифти, во тој период беше на промоција и чинеше 600 ЕУР. Инаку, за Нифти ако не си од Скопје, за боцкање доаѓаат и во градот во кој живееш, не мораш да одиш до Скопје.
Ako mozete napravete si go vo 13 nedela za posigurno, jas ovde insistirav uste od 9ta da napravam no ne dozvoluvaa, na eho bev vo 12 i pak ne dozvolija, rekov ajde sega zosto da doagam pak naredna nedela no doktorot rece ne, ne i ne! Ako sakas mi reche 2 pati da pravime togas ajde i sega ama skapo e i zatoa strpi se do 13 nedela i ke napravime. Neznam zosto ne davaat porano, sega citav deka tie shto pravele porano nemalo dovolno dnk kletki vo krvta kaj majkata i zatoa povtoruvale pak, pa sega dali e toa pricinata ili ima uste nesto shto podocna se pojavuva vo krvta ili ne neznam da ne ve izlazam, samo spodeluvam moe iskustvo od toa ovde shto mi kazaa.
И јас во 13 подобар материјал има затоа, минатиот пат сакав во 10 но докторот ми рече пред 12 никако, и имав спонтан во 11.најубаво е 13 недела
Epa super shtom i na drugi taka im kazuvaat, oti jas citav ushte od 9ta se pravi i poitav da ne zakasnam hahaha ama 3 pati shto bev kaj nego toa vreme 3 pati me vrati i mi reche nemoze porano od 13ta nedela, sega cekame rezultati so Gospod napred uste toj stres da pomine i mislam deka mozam da pocnam barem da disham pa za drugi raboti posle ke go mislam
Кај нас во мк се повеќе ориентирани да земат пари, и да може од 9 та ама до 12 нефела сеуште постои можност за не дај боже. Другарка моја го направи во 10,во 12 спонтан.. Почекај си до 13 и ќе биде се во ред ќе видиш
Taka, mnogu ti blagodaram, jas go napraviv zavcera bev veke 13+4 taka da mislam ok e, sega ke cekam rezultati, pregled sleden tek na 28.05 kako ke izdrzam do togas ne mi e jasno hahah, samo neka bide se dobro, zavcera edvaj spiev me bolese polobinai kukovite ovie pa dva dena super sum, uste nemozam da se opustam nekako i da veruvam deka se ke bide dobro. Samo so Gospod napred, kako reshil toj taka ke bide!
Јас нифти го правев во 11+1 ама немаше доволно днк од бебето и после 10 дена повторно ми земаа крв.Исто така да знаете ако зимате антикоагулатна терапија како клексан и фраксипирин да кажете кога ќе ви земаат крв и бидјеќи со таа терапија се разредува крвта препорачуваат да се прави после 12+ со цел два пати да не вадат крв
Да Софи, јас бев кај др.Владимир.Тој ми ги препорача Нифти и Панорама.Искрено многу истражував и за двата теста и мислам дека и двата се супер.Не знаев за кого да се одлучам и решив така што ги избрав тие што прво ги добивЗвонев прво во Нифти, но никој не ми се јави, па кога ги добив Панорама, закажав кај нивЈас сум многу задоволна од целата услуга.Резултатите ги добив доста брзо, за околу 5 работни дена.Ако ти треба можам да ти дадам број од Дора.Можеш да се консултираш за се.Јас го правев во Хемолаб зашто ми беше поблиску, но можеш и во Њуборн, како ќе се договорите.Знам дека можеше да се плаќа и на рати, но ние плативме оддеднаш истиот ден кога го павев тестот.Нема да згрешиш за било кој и да се одлучиш, дали за Нифти или Панорама.
Ако бидат добри резултатите, мислам дека нема потреба од амниоцинтеза. Јас го одбрав најширокиот пакет зошто не беше мн голема разлика во цена а опфаќа повеќе испитувања и посигурно ми беше, но ако сакаш консултирај се со гинекологот.
Здраво на сите, се потрудив да прочитам повеќе страни, ама еве и да кажам зошто сум овде. Моментално сум 9 недела и сеуште сум во двојба дали да правам nifty. 30 години сум, без историја на болести и слични high risk фактори. Не знам која е правилната одлука бидејќи од друга страна сум исплашена што сум и со конизација, и постои ризик од скратување на грло и не дај боже нешто несакано. Што ако не успеам со оваа бременост, а си дадам така 700 евра, па пак после :/ ептен сум во двојби па си барам совети од секаде
Млада си.Пренатален обично се препорачува за 35 и над 35 годишна возраст и/или во инвитро постапките.Освен ако немаш фамилијарни ризик фактори не гледам причина зашто би го правела.Јас сум 36 со инвитро и затоа и правев.Плус на прв скрининг ќе ти кажат дали постои потреба од пренатален тест врз основа на мерките на плодот.