Ne znam.kako gi.smetaat Nosna koska imase i se drugo vo red samo od nuhalniot nabor .Ne znam preplakav..
Приската многу често не дава точни резултати. На ехо може и да не е измерено добро. Другарка ист пример, па правеше пренатален тест и се испадна супер. Си роди здрава ќеркичка. Без паника ќе направиш амниоцинтеза и ќе знаеш за сигурно. Се ќе биде во ред
Zdravo, ke moze li nekoj da mi kaze iskustva so panorama nipt testot vo genomiks i za kolku vreme se dobivaat rezultatite.
Јас сум задоволна, плаќањето може на 2 или 3 рати без кредитни картички, а резултати добив за 2 недели.
Има ли некоја тука која чека резултати од Нифти тест? На 21 ми земаа крв еве веќе 9, 10 ден не знам како да рачунам ама од претходниот четврток и уште абер нема.Веќе почнав да се нервирам.Инаку на скрининг се беше супер ама пак цело време мислам.
Мислам дека нифти даваат резз за 7-10 дена , ама РАБОТНИ! Така да очекувај накај вторник да ти јават. Среќно
Здраво..мене матичната ми препорача да направам Нифти тест заради детектирање на Хиперехоген фокус,така нешто.. можно било бебенцето да има некоја срцева маана.. а веќе сум 21 недела.. Има ли некоја мамичка со нешто слично.. каков резултат да очекувам.. Во вторник ќе дојдат да ми земат крв.
Мене докторот што ме води ми препорача да направам Нифти Про. 8ма недела сум, требало да се направи 10/11 недела. Ме чуди што читам дека се препорачува на жени 30+ или со сомнеж, а јас уште ни првиот скрининг го немам направено. Ми објасни дека Приската е само статистика, амниоцинтезата е доста инванзивен метод и смета дека биле застарени методи кои одат во историјата. Има ли други трудници кои само добиле препорака од докторите, чисто за сигурност?
Јас не сум правела и не сум многу упатена ама што сум читала мислам дека пренаталните тестови се за утврдување на хромозомски недостатоци а не сесрцева аномалија. Поискусните нека ме поправат.
Јас и од матичната и на приватно што бев на прв скрининг и покрај тоа што немаше никакви индикации за ништо добив и од двајцата препорака за нифти. Верувај мирна ќе ти е тебе психата ако направиш. Низ форумов некаде прочитав дека е на попуст нифти тестот околу 600 евра. Може и на рати да платиш. Доколку сте во можност направи го штета немаш, крф од вена ќе ти земат и за 7-10 работни дена имаш резултат. Со лесно.
Јас не добив препорака за истиот дури не сакав ни приската да ја правам на што матичната ми кажа дека морам да ја имам па каква и да излезе .. она излезе добра ама секако не и верувам ич само на скринингот му верувам ама доколку сакаш,финансиски можеш или ти препорачуваат според години или некоја историја направи си !
Јас имам купон за попуст ми даде гинекологот.. со купонот има 70 евра попуст, значи 620 евра излегува.
Стигнаа моите резултати ..трисомии со low risk и детектирани у хромозом што значи бар едно од близначињата е машко..сега лакше се дише..
И јас ќе правам нифти тест...во четврток сум на скрининг меѓутоа заради годините ќе го направам. Со првото кога бев бремена приската не беше баш добра и тогаш направив на 36 год а сега со 38 обавезно ми е во план