I jas go pravev nifti testot imam 40god.za mirna sovest aku si vo moznost najdobro e da si go napravis. Aku go pravis testot nemora da pravis skrining i priska.
Не открива аномалии на срце, ама ако забележат аномалија на срце на ехо препорачуваат тест. За синчето на втор скрининг кога се забележа (суспектно) аномалија и мене ми препорачаа да првам пренатален, зошто обично дечиња со даунов или некој друг синдром појавуваат и аномалии, што не мора да значи.
Да правев Верифај. Тестот беше во ред. Значи не мора да значи дека ако има аномалија на срце, ќе има и некакво друго нарушување. Сите што ги запознав дечиња со срцеви аномалии кои беа на операциај во тој период додека беше ова, беа во ред без никакви други проблеми.
Се надевам и јас дека нема да има други проблеми.. се што може да се среди макар и со операција е прифатливо. Денес ми земаа крв, па ќе чекам резултат..
Не се секирај . Со тестот бар ќе си раат. А за аномалија, 21 е рано да се потврди со сигурност. Ова за ВСД зборувам. Дури после 24-26 може посигурно да утврдат дали има или не ваков тип на аномалија иако кај мене до крај не сакаа да потврдат со сигурност. Ќе си направиш контрола секако за некое време. Се надевам се ќе биде во ред.
Здраво на сите. Ми треба мал совет. Во 15 недела сум, правев приска која ми е ок, бев и на скрининг кај д-р Димчев во Систина кој ми кажа дека сум добро заедно со плодот. Меѓутоа гинекологот кој ми е матичен ми кажа ради годините кои ги иамм (3 да правам Нифти тест. Д-р Тупанчевски па ми даде инфо за тестот Панорама кој според него е најефтин и најдобар. Ми треба совет сега кој тест да го правам Нифти или Панорама?? Фала ви
Дали некој правел нифти во последно време да ми кажи која цена е. Закажав за во понеделник па ме интересира цена .заборавив да прашам.
Ќе Ве замолам за насока, покрај задолжителниот скрининг Prisca, кои други испитувања можам да ги направам и каде за да ги исклучам сите можности за не дај боже пореметувања во развојот на плодот во првото тромесечие? Исто така во семејството има потенцијал (еден случај) за генетски мутации, па сакам да се осигурам максимално дека се е во ред. Ви благодарам.
Дали нифти или панорама се прави при близначка бременост? Читав поназад дека исклучиво панорама дава можност за анализа на секој близнак посебно.