Честитки Ели,не знаев дека си бремена,со лесно да ти е. Јас го правев Хармони лани и задоволна бев,професионални се,за се ме информираа и брзо стигнаа резултатите.
Мамички дали знаете доколку ги побарам од нифти тестот да ми го препратат резултатот бидејќи во мејловите неможам да го најдам за да го имам во печатена форма инаку правев тест во јули месец...
Jas pravev harmony vo 11 i 5 dena, rezultati za 7 dena dobiv, navistina se dostapni i profesionalni, rezultatite vo Germanija gi isprakaat
Девојки здраво. Правев генетски тест во лабораторијата ГЕНЕА меѓутоа резултатот покажа дека ради технички проблеми тестот мора да се повтори. Бев повторно да дадам крв но пак немам истото ми го појави. Дали на некоја од вас и се има случено истото?
Најверојатно неможат да изолираат дна. Која недела си? Примаш ли клексани, аспирин? Јас би направила друг тест , би си ги побарала парите назад. Два пати и на крај да ми речат пу пу не важи.
Пари ќе ми вратат, само веќе ме плаши 17 недела ја терам, клексани и аспирини не примам(( Се мислам да пробам во Гинекаликс да направам нифти...
Пробај исконтактирај со Хармони, рекоа за 3 дена резултат во Германија ги праќаат. Ептен се љубезни, мене тие Гинекалик не ме удостоија со одговор Хармони зимаат крв во Ремедика
Со првото правев Нифти тест 2019 година чинеше 41.540 денари, задоволна бев. Сега со второто најверојатно пак нифти ќе правам бидејќи има поголем спектар на испитувања, трисомии на 21 хромозом (Даунов синром), 18 хромозом (Едвардсов синдром) и 13 хромозом (Патау синдром) со сензитивност и специфичност >99%,Трисомија 9, Трисомија 16 и Трисомија 22.Полови хромозомски анеуплоидии: Моносомија X (Тарнеров синдром), Моносомија XXY(Клинефелторов синдром) и Моносомија XXX (Трипл X синдром) и XYY Анеуплоидии.Покрај трисомиите и анеуплоидиите,испитува и 84 микроделеции / дупликации меѓу кои најпознати се:Cri du Chat (5p) ; 1p36; 2q33.1 ; Di George 2(10p14) ; 16p12.2 ; Jacobsen(11q23) ; Van der Woude (1q32.2) ; Prader – Willi Angelman(15q11.2). Ги разгледав и понудите на хармони поделено у пакети, но сметам дека нифти повеќе испитувања нуди за разлика од хармони.
За Хармони читав дека е единствен тест на кој не влијаат клексани/аспирини. Другиве ги враќаат и пребоцкуваат. Ради тоа некако највеќе ме влече. Башка ептен услужливи девојчињата А од Гинекаликс Нифти ми се видоа ептен непрофесионални.