Да у хармони овие три вида, а у нифти уште др три вида 9, 22 и уше еден кој се слични но мн поретки од 13,18,21. Сега пак ќе праам за две недели и сум под штрек од првата бременост ужас беше тој стрес шо го доживеав молам бога да е се ок сега. Инаку до крајов на месецов им важи промоцијата и попустот од 600 евра на Гинекаликс.
Ne e samo da se istestira sto pogolem broj, treba da se vodi smetka i za tocnosta na rezultatite. Primer, se sto e nadvor od osnovnite e so tocnost od 70%, sto ne e visoko, znaci golema e verojatnosta za greska bas kako sto se pogodilo kaj clenkata pogore. Bas poradi ova, nekoi lekari preporacuvaat ispituvanje na osnovnite, kaj niv tocnosta e nad 99%.
Фала за оваа информација. Никаде до сега не прочитав за ова, а се залетав за тие тестови што нудат најмногу испитувања.
https://avicenalab.com.mk/najchesto-postavuvani-prashanja-vo-vrska-so-babytest-plus-advanced/ Еве овде што испитуваат покрај основните, а за точноста пишува дека е повеќе од 99%.
Resiv da pravam Nifty test.utre ke se javam za informacii. 11 nedela sum se nadevam ne e kasno. Nie sto ne sme od sk se nadevam ke dojdat tamo kaj sto ziveeme.
Не е касно Јави се , па ќе ти се закачат дур не дојдат. Прво прашање им беше: Кој доктор ве праќа? Ги отпишав одма. Јас звонам за информации они мене кој доктор? Читав негтивни искуства за тестов. Во темава од две членки имаш , исто и по групиве ЖДМ имаше една пишано . А сите синдроми не им се со 99% точност. Ќе ти излезе “случаен наод “ што ни Господ нема да ти го објасни и ти туфкај се цела бременост.
Ако ти рекле да правиш прави. Само распрашај се по сите, исчитај ја темата и одлучи. Јас споделив за мене што ме одби кај тестов. Јас најверојатно хармони ќе го правам Имаш Верифи,Панорама, Нифти, Хармони
Кај сите прашуваат кој доктор ве пратил и после докторот си зема процент. Јас бидејќи бев изреволтирана, само кажав дека на своја иницијатива правам.
Најверојатно , но никој не ме праша кој те праќа.Овие директ прво прашање тоа Ептен очигледно @pamelche и јас така ќе кажам Ама овие неспремна ме фатија. Инаку,хармони и панорама не ме прашаа.ми остана уште у верифај да се јавам
Јас правев во 13гн и сум задоволна, дечкото дојде Штип и во една лабораторија ми земаа крв, за 10 дена имаб резултати.
На маката на жените и фамилиите пари прават...едниот доктор ми кажа демек од 7000 до 10000 земале од тест..и као мојот доктор се откажал а нема врска тоа затоа што мене ми намалија само 50 евра затоа што го правев тестот втор пат...првиот пат за првото бебе и сега повторно...ова за нифти кажувам...ептен се нервирам за вакви работи
ве читам и се изненадувам како бирате кој тип на пренатален..Од 23хромозоми во човековото тело,некои испитувале ова,некои она,па точност..Некако помодарство стана пренаталниве,а без гаранција за квалитет.Зар вас ви дава мир ако знаете дека само дел од хромозоми сте испитале? малтене,од сите заби у устата два ќе поправите,третиот нека стои со кариес... Сакам да кажам,убаво истражувајте пред да се нафатите...
Епа ајде, каков тест да правиме? Како поинформирана кажи ни. Тоа е тоа што се нуди, си има убаво објаснето и тоа е. Земале они пари или не, фактите на тестот се тие. Ако сакаш да знаеш и да си мирен, прави го - ако не ти менува, немој. Негде во странство мислам дека спаѓаат бесплатно овие, меѓутоа ние сме далеку од тоа и ќе си плаќаме.
Jas velam podobro da se napravi nego da te kopka nesto ne samo 9 meseci tuku cel zivot. Za pari ke se snaogame samo spokoj da si najde e.
па овие неинвазивниве сите ми се исти-неппфаќаат се. Ја си праев амнио. Мое мислење ова,секако секој за себе си одлучува.