1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.874
    Да во право си ..

2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.874
    Немам коментар жално .. не го посакувам оваа на никого!

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Не можев да го најдам ова, но доколку чита членката да си побара оштета за ова. Моето искуство со пренаталните е: заради годините бев секако решена дека ќе правам. На прв скрининг нухалниот набор беше малку над горна граница 3.7. На нифти - висок ризик за даунов. Самите од гинекаликс ми рекоа да направам уште едно испитување за потврда на резултатот. Направив хорион биопсија, се потврди. Хорион биопсијата ја покрија фирмата од нифти. На мојот резултат од нифти стоеше мора консултација со доктор...па тој одлучува понатака.
    Кога потпишував некои документи баш забележав, знаете колкава е оштетата за ваков случај? Кај што е резултатот од нифти е со висок ризик а се покаже плодот здрав...стотици илјади евра...или обратно ако нифти покаже низок ризик а се роди со некој синдром. Фирмата е многу сигурна во својот тест, затоа и оштетите се така високи. Ако чита членката да оди во гинекаликс и да си бара оштета иако ишто не го враќа загубеното и целиот стрес....

На Лаура82, Campanula, Sofronko и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.084
    Допаѓања:
    167.878
    Не е твое да пишуваш за туѓи дијагнози а твое е да ни кажеш дека пренаталните може да дадат погрешни резз.
    Јас не те прашав ниту да ни ја кажеш дијагнозата ниту да кажеш за која мајка се работи.
    Туку те замолив да споделиш на кој начин беше згрешен пренаталниот.
    - на него излезе дека има ризик за некој синдром , а амниото го исклучи истиот?!
    - или обратно?

Сите знаеме дека пренаталните се со 99% точност и дека тој 1% може многу да сје*е.
    Ама тоа е. За жал и амниото може да биде со некаков негативен исход.

Нека ни помага и Господ, друго не знам што да речам

На N93, Rtulka, Camille84 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.900
    Допаѓања:
    123.133
    На 16та страна има напишано. Тоа било лани :(

6. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.650
    Допаѓања:
    18.252
    Излезе ризик а амниото покажа дека се е во ред.
    Не ти, не те цитирав тебе за тоа.

На mal.ecka и TarantulaA им се допаѓа ова.
  7. ivast

ivast Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    67
    Феминки здраво,
    Бремена сум 10+5 недели и денеска правев Nifty тест по препорака на докторката (со дијагноза одлепување на плацента и крварење). Дали не е рано 10-та недела? Можно ли е нешто да не покаже резултатот или прерано да е земено крв, не знам зошто докторката ме избрза

8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.064
    Допаѓања:
    6.817
    Не е рано, до 11 недела најдоцна советуваат да се направи пренаталниот.

На ivast му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Не може да не покаже. Ако нема доволно материјал ќе те викнат и пак ќе те боцнат, не се секирај.

На ivast му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivast

ivast Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    67
    Ти благодарам

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Zdravo na site! Bi sakala da spodelite vase mislenje... Na 11+6 pravev prv skrining i site proporcii na bebusot bea odlicni, rezultatot od priskata bese super (low risk) osven za godinite 38. Mi se javi maticnata i mi predlozi da napravam amnio samo zaradi godinite. Ne se osuduvam toa da go napravam od pregolem strav, sto bi me sovetuvale vie? Jas od togas pa navamu (13+1) nemam son i postojano sum pod stres bidejki kolku i da imav pozitivno mislenje, predlogot na mojata maticna me srusi :(

Последна измена: 15 декември 2021
  12. Ivanchela

Ivanchela Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    43
    Мене не ме прашаа кој доктор ме пратил него сама се јавив и сама отидов кај нив во канцелариите и се договорив, вчера ме боцнаа чекам резултати.

13. Ivanchela

Ivanchela Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    43
    Амниосинтезата е инванзивен тест, за да имаш мир направи неинванзивен тест нифти или хармони, секако доколку си во можност финансиски, зошо не е ефтино :/

На Verce28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.900
    Допаѓања:
    123.133
    Види , она мора над 35 да ти препорача. Да беше помлада ќе ти речев размисли, зошто гледам дека веќе на се и сешто препорачуваат . Ама вака или амнио или пренатален е препораката. И мене ми предложи матичната приска прво , па после да правиме пренатален , но јас приска не направив. Размисли за пренаталните. Мене ми препорачаа да направам основен пакет , правев во хармони. Со промоција околу 30.000 е.Сите даваат и на рати, можеш на 3,4 рати ако сакаш да платиш. Најевтино доаѓаше Панорама 25.000.

На Verce28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Znam deka ne e eftino i nemam tolku sredstva za toa a baska i citav za nifti losi raboti samo me interesirase dali vie po preporaka na doktor samo zaradi godinite bi napravile amnio dokolku nemate sredstva za drugive islituvanja?

16. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Eve isto ke te prasam i tebe, dali dokolku nemas sredstva za dr ispituvanja, po preporaka na doktor bi napravila amnio samo zaradi godinite?

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.900
    Допаѓања:
    123.133
    Најверојатно ќе правам амнио ако неможам да платам.Имав две колешки по 40 год. кои финансински можеа да си дизволат , ама правеа амнио оти така сакаа и ок поминаа.
    Еве @monik55 има правено, нека сподели и она.
    Ама еве ти викам види , знам во Хармони ми рекоа можам на 4 рати да платам. Размисли , консултирај се.,веќе ти кажале и сега ќе го мислиш цело време.
    Со лесно !

На tina2018 и Verce28 им се допаѓа ова.
  18. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Fala ti sepak sto spodeli mislenje

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ivanchela

Ivanchela Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    43
    Јас правев нифти затоа што јас одлучив, сега сум 35 години, а со првото 32, 2019 правев нифи прв пат. Точно не е ефтино првиот пат платив 41.540, а сеа за втор пат барав поголем попуст 120 евра ми дадоа, вчера платив првата рата, инаку целата сума е 34.100. Искрено ако нешо треба да се прави ке правам за да сум мирна, ако не можеш си дозволиш прави амнио синтеза, за да бидеш мирна,само по мене многу е битно кој доктор прави амнио, бидејки разни случаи сум слушнала. Среќно

На tina2018 и Verce28 им се допаѓа ова.
  20. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.919
    Која недела ги правите тестовите?