Хармони вторник крв, петок во 16ч. резултати. Ќе чекаш ли 10 дена ? Јас неможев Ќе ви дадат и тракинг намбр да си ја следите пратката преку дхл. Навистина следен ден наутро беше во Германија . Маж ми не веруваше , ми рече не чекај у петок рез., сите мафтосуваат . Ама имаше. @Arababy те прашуваат дали сакаш и пол, инаку во сите пакети може пол.
Zdravo se resiv i jas da pram ovoj test mi rekoa okolu 700 eu deka ke e . Dali moze nekoj da mi kazit sto se ispituvat so ova kolku e tocen i za kolku vreme ke bidat rezultati?
Pa mu e zaboraiv imeto ama rece nekoj test sto kostat okolu 700 evra kaj sto ke kazuvat site mozni sindromi sto mozit da imat deteto
Имаш многу тестови. Сите испитуваат трисомии на 21 хромозом (Даунов синром), 18 хромозом (Едвардсов синдром) и 13 хромозом (Патау синдром), а на некои имаш и плус други генетски синдроми. Точноста ба резултатите скоро кај сите е повеќе од 98%.
Најчесто во 11-13 недела. Ако има проблем да може да се терминира бременоста, доколку тоа го сакаат родителите. Од друга страна, треба да има доволно генетски материјал за да се направи испитувањето, а тој се зголемува со зголемување на неделите. Резултати конкретно за Нифти не знам, ама горе-долу за недела до 10 дена.
Девојки планирам да правам хармони, сега се мислам кој пакет да го одберам.Вреди ли да го земам најскапиот Trisomy 21/18/13 + XY analysis + Microdeletion syndrome или доволно е основниот кој испитува само Trisomy 21/18/13?