Да,мили мои споделив искуство за да не се повтори и да згрешите како мене.Требаше денес тезултати,а јас пак крв да давам.Па ми велат сега брзо ќе го пратиме експрес,а пред тоа ми дткаа и суфлираа како пат па далеку било..дрн,дрн јариња.А СЕГА МОЖЕ БРЗО И ЕКСПРЕС.Памет за вас мили мои а јас таму веќе ни мокраќа не давам.Срамота,сестри кобајаги да не знаат колку крв е потребна.Никогаш повеќе.Бруки Денес ќе одам со сопругот,а нозе ми се враќаат.Не сакам да ги видам. Него морам.Па резултатите барем нека се добри.После ова и во резултатите сумњам.Тоа е избор немам.Те
Оф бре душо бре.. па споделувавме мислења, зошто не не послуша? ќе си напраеше ко мојот, еве неколку го направивме.. Ајде само да е се во ред, тоа е...
Јас го правев Верифи тестот на Санус Витае, и бидејки кај нас можеше да се испитуваат само трите трисомии ме кошташе 630 евра.
35 900 денари мислам платив.Баш таа недела кога го правев јас,ја намалија цената, иначе беше 45 750 за сите хромозоми и микроделеции.
Ме интересира како изгледа резултатот од нифти тестот јас добив само пола страна а на фб ми излезе дека во србија праќаат 3 страни и плус некој број 148 илјади и нешто морало да има за да е тестот валиден
Јас нифти го правев во понеделникот. Чекаме резултати. Ми кажаа дека во Милано ја праќале крвта, резултати за 7-10 дена. Плативме 36900. Само убави да се резултатите. А која е разликата помеѓу нифти и верифи тестот?
Незнам која е разликата од тоа што читав наводно нифти е најточен јас резултати добив за 7 дена инаку во хонг конг се праќа крвта
После5 дена ми стигнаа резултатите од натива- нифти тестот. Резултатите се одлични. Плус женско е. Пресреќна сум и многу задоволна од Био стем преку кои одеше тестот. Сега малку опуштено...
Здраво Прескреќна да те прашам за вториот скрининг од 18 недела дали треба со приска или не зашто ние правевме нифти тест
Разлика е во цена, разлика е каде се испитува крвта. Верифи е директно во Калифорнија каде што е и илумина( преку нив се сите видови тестови) а нифти е во Хонг Конг. И као во процент на точност .(што е минимално, во нифти 0.07 % да се погреши а во верифи 0.04% пример)
Бејби 41 ние нити во 12 недела на скринингот 1 не правевме приска бидејќи дента закажавме нифти тест. По мое не би требало. Прашај др. Инаку која недела сте со мешко? И втор скрининг е 18 недела? Зошто јас мислев 20-22?
15 +3 сме инаку разни информации видов за скринингот де од 18 до 22 г.н де од 19 де 23 г.н и од 20 до 24г.н и незнам ни јас кога да одам