Нема шанса . Јас пред тестот бев на ехо, матичната ми рече 90% машко е. И кога за три дена стигнаа рез. од хармони излезе женско Баш сега во средата бев на преглед и викам докторе женско ли е вика штом излегло женско тоа е , нема шанса да се добие лажен резултат, тоа е најточно
Zeni , znachi se mrdnav na chisto ... so ova koj test kade da se pravi ... jas sum so IVF i sum 35 godini , preporaka da se pravi prenatalen test ... Doktorot mi go spomna Harmony , ama toj veke ne go pravat i vo firmata i mi go kazaa Cvalifay , koj osnovniot paket za 3te trisomii 590 evra . Se javiv vo Genomukas, Panorama test istiot chini 415 evra A Niftiapro go nudat sega komplet so 94 anomalii 600 evra . Spored doktorite osnovniot e ok bidejki se druga sto e dodatno e samo so 20% tochnost ... Ne mi e jasno edno kako mozi Panorama so Cvalifay da se razlikuva tolku skoro 200 evra. ??? A isto ispituvaat ... aj 10, 20 evra ama tolku mnogu ... Aj iskustvo da spodelite ??? P.s. Inaku se sto prashav i prochitav po svetot segde testovive se besplatni chim imash nad 35 god. Samo nas ovde ne drobaat izgleda ...
Не знам по што се разликуваат, јас правев Центонипт во Генеа, јави се, прашај за пари и разлика. Го праќаат во Германија. Другарка ми таму си направи ама таму е 200е, што е тоа за нив. А ние ќе си платиме за да сме си на сигурно. Јас сум 44 со Ивф, приската излезе висок ризик, затоа правев.
Pishav mail, ke gi i baram, samo kolku go plati ako ne e tajna i koj paket , obichno po 4 paketi nudat ...
Јас вчера ги правевев во генеа лабараторија, цинтонипт тест. Цената е 39 360 или 640 еур мислам, може на 6 рати со договор месечно по 6560 ден. Резултатите ми рекоа најдоцна за една недела
Тогаш хармони го нудеа на 4рати прашај и за овој дали може Штом ти рекле основен, прави го тој. Јас се запнав за проширен ми рекоа двајца гинеколози немаш потреба. Башка и за точноста, што читав и тука искуства од членки , излегувало некој синдром и никој ни од нифти незнаеле да објаснат што е тоа , па ти мисли го цела бременост демек случаен наод! Вака овие 13,18,21 ти се со 99% точност , барем ќе си помирна.
За жал ни тука во Германија не се бесплатни над 35. Има обиди од годинава да бидат но лекарите нејќат да чујат. Другарка ми 38 има, брат со даунов синдром на крај пак плати. Но поефтини се секако отколку во МК, плус за наш стандард тоа е ништо, а и не плаќаме никакви други тестови, освен ова и токсоплазмоза. Јас денес правев Хармони 300 евра. Во МК мерев набор, па докторката тука ми рече дека не мора Хармони да правам, јас за секој случај направив. Плус ме копка полот.
Zdravo devojki, dali imat moznost ili na nekoja da i se slucilo od testot NIFTY da vi pratat poklon za bebusot posle rezultatite? Imam poklon po posta istito den koga gi dobiv rezultatite ama ne zna od koj e haha. A narackata e kreirana pred uste da mi se javat tie
Дали направи повторно пренатален тест или не? Истото ми се случува и мене , чекам резултат од нов тест ама и таму нешто им кочи.
Материјалот се праќа странство затоа и се толку скапи, во Белгија другарка ми кажа дека не се наплаќало
Zdravo devojki dali se slucilo na Nifty test da imate pozitiven naod na Trisomija 22? a potoa dali pravevte amnio i kakov bese rezultatot?
Ако е позитивен резултатот обавезно ќе те упатат да направиш амнио тоа ќе ти даде најсигурен податок дали навистина се работи за плод со трисомија 22
Јас кога правев нифти ме предупредуја дека имале неколку случаи во кои е детектирано лажна трисомија и доколку се детектира нешто може тие да ве упатат на амниоцинтеза која доколку покаже дека резултатот од тестот бил лажен ќе ве обесштетат. Но, за да биде така треба да направите амниоцинтеза преку нив (не одев во детали што значи тоа, дали соработуваат со некоја болница или како). Во секој случај контактирајте ги за деталите.
Мене ми рекоа дека би ми покриле амницентеза во систина. Ако има нешто недај боже Леле како така лажна трисомија Знаев дека не згрешив шо не го направив нифтито
Па претпоставувам не е често, ама ваљда мора да се оградат, се случува, ниту еден пренатален не е 100%. Важно ете ако се случи плаќаат амниоцинтеза и ќе те обесштетат за тестот, иско стресот што ќе го помине човек нема цена.
Закажав за утре Панорама најголемиот пакет ме советуваа дека сум со ивф, и го одбрав и плус бидејќи не смета клексанот а кај другите треба да не го примам вечерта пред тест, па некако ми дојде како пософистициран. Многу се плашам како ќе издржам до резултатите незнам уште сега го мислам. Вие со ивф какво искуство имате со исходот на резултатите? ❤️
Јас сум со ивф, правев Панорама и резултатите ми беа ок. Стресно е исчекувањето ама се ќе биде добро на крај и ќе си бидеш мирна. Со лесно!