Неинвазивни пренатални тестови

Discussion in 'Бременост' started by svetkicka, May 14, 2015.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Нема шанса . Јас пред тестот бев на ехо, матичната ми рече 90% машко е. И кога за три дена стигнаа рез. од хармони излезе женско:) Баш сега во средата бев на преглед и викам докторе женско ли е вика штом излегло женско тоа е , нема шанса да се добие лажен резултат, тоа е најточно:)

kikikikirika, fana, Srcka28 and 2 others like this.
  2. Marie86

Marie86 Истакнат член

Zeni , znachi se mrdnav na chisto ... so ova koj test kade da se pravi ... jas sum so IVF i sum 35 godini , preporaka da se pravi prenatalen test ...
    Doktorot mi go spomna Harmony , ama toj veke ne go pravat i vo firmata i mi go kazaa Cvalifay , koj osnovniot paket za 3te trisomii 590 evra .
    Se javiv vo Genomukas, Panorama test istiot chini 415 evra
    A Niftiapro go nudat sega komplet so 94 anomalii 600 evra .
    Spored doktorite osnovniot e ok bidejki se druga sto e dodatno e samo so 20% tochnost ...
    Ne mi e jasno edno kako mozi Panorama so Cvalifay da se razlikuva tolku skoro 200 evra. ??? A isto ispituvaat ... aj 10, 20 evra ama tolku mnogu ...
    Aj iskustvo da spodelite ???

P.s. Inaku se sto prashav i prochitav po svetot segde testovive se besplatni chim imash nad 35 god. Samo nas ovde ne drobaat izgleda ...

3. tina2018

tina2018 Популарен член

Не знам по што се разликуваат, јас правев Центонипт во Генеа, јави се, прашај за пари и разлика. Го праќаат во Германија. Другарка ми таму си направи ама таму е 200е, што е тоа за нив. А ние ќе си платиме за да сме си на сигурно. Јас сум 44 со Ивф, приската излезе висок ризик, затоа правев.

kikikikirika and Marie86 like this.
  4. Marie86

Marie86 Истакнат член

Pishav mail, ke gi i baram, samo kolku go plati ako ne e tajna i koj paket , obichno po 4 paketi nudat ...

tina2018 likes this.
  5. V.N.

V.N. Популарен член

Јас вчера ги правевев во генеа лабараторија, цинтонипт тест. Цената е 39 360 или 640 еур мислам, може на 6 рати со договор месечно по 6560 ден. Резултатите ми рекоа најдоцна за една недела

Marie86 likes this.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Тогаш хармони го нудеа на 4рати прашај и за овој дали може
    Штом ти рекле основен, прави го тој.
    Јас се запнав за проширен ми рекоа двајца гинеколози немаш потреба. Башка и за точноста, што читав и тука искуства од членки , излегувало некој синдром и никој ни од нифти незнаеле да објаснат што е тоа , па ти мисли го цела бременост демек случаен наод!
    Вака овие 13,18,21 ти се со 99% точност , барем ќе си помирна.

Marie86 likes this.
  7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

За жал ни тука во Германија не се бесплатни над 35. Има обиди од годинава да бидат но лекарите нејќат да чујат. Другарка ми 38 има, брат со даунов синдром на крај пак плати.

Но поефтини се секако отколку во МК, плус за наш стандард тоа е ништо, а и не плаќаме никакви други тестови, освен ова и токсоплазмоза. Јас денес правев Хармони 300 евра. Во МК мерев набор, па докторката тука ми рече дека не мора Хармони да правам, јас за секој случај направив. Плус ме копка полот.

Freckles., Marie86 and tina2018 like this.
  8. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Zdravo devojki, dali imat moznost ili na nekoja da i se slucilo od testot NIFTY da vi pratat poklon za bebusot posle rezultatite? Imam poklon po posta istito den koga gi dobiv rezultatite ama ne zna od koj e haha. A narackata e kreirana pred uste da mi se javat tie

9. Arababy

Arababy Истакнат член

Ne

10. Алкиона

Алкиона Активен член

Дали направи повторно пренатален тест или не? Истото ми се случува и мене , чекам резултат од нов тест ама и таму нешто им кочи.

11. elimkd

elimkd Форумски идол

Материјалот се праќа странство затоа и се толку скапи, во Белгија другарка ми кажа дека не се наплаќало

tina2018 likes this.
  12. mofi12

mofi12 Нов член

Zdravo devojki dali se slucilo na Nifty test da imate pozitiven naod na Trisomija 22? a potoa dali pravevte amnio i kakov bese rezultatot?

13. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Ако е позитивен резултатот обавезно ќе те упатат да направиш амнио тоа ќе ти даде најсигурен податок дали навистина се работи за плод со трисомија 22

14. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Јас кога правев нифти ме предупредуја дека имале неколку случаи во кои е детектирано лажна трисомија и доколку се детектира нешто може тие да ве упатат на амниоцинтеза која доколку покаже дека резултатот од тестот бил лажен ќе ве обесштетат. Но, за да биде така треба да направите амниоцинтеза преку нив (не одев во детали што значи тоа, дали соработуваат со некоја болница или како). Во секој случај контактирајте ги за деталите.

tina2018 likes this.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Мене ми рекоа дека би ми покриле амницентеза во систина. Ако има нешто недај боже

Леле како така лажна трисомија:(
    Знаев дека не згрешив шо не го направив нифтито :envy:

16. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Па претпоставувам не е често, ама ваљда мора да се оградат, се случува, ниту еден пренатален не е 100%.
    Важно ете ако се случи плаќаат амниоцинтеза и ќе те обесштетат за тестот, иско стресот што ќе го помине човек нема цена.

17. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Тоа може да се случи со секој тест, не е до Нифти тоа. Познавам случај. Фала богу амнио беше во ред.

tina2018 likes this.
  18. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Sto e razlikata pomegu panorama basic plus i nifti?

19. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Закажав за утре Панорама најголемиот пакет ме советуваа дека сум со ивф, и го одбрав и плус бидејќи не смета клексанот а кај другите треба да не го примам вечерта пред тест, па некако ми дојде како пософистициран.
    Многу се плашам како ќе издржам до резултатите незнам уште сега го мислам. Вие со ивф какво искуство имате со исходот на резултатите?
    ❤️

20. le.soleil

le.soleil Популарен член

Јас сум со ивф, правев Панорама и резултатите ми беа ок. Стресно е исчекувањето ама се ќе биде добро на крај и ќе си бидеш мирна. Со лесно!

Mihaela123456, An angel and Cloverrrr like this.