Pa togas podobro skriningot da go pravam, jas mislev deka prenatalniot moze da vidi i nekoi drugi nedaj boze nedostatoci, a jas bidejki sum so mutacii i se bockam kleksani, aspirini i slicno a prethodno imam istorija so 2 spontani edniot u 16 nedela drug u 10 pa si rekov ete da vidam da ne kazat nesto dopolnitelno. Ok vo sekoj slucaj ti blagodaram na odgovorot, sekako ke odam prvo na skrining pa posle zdravje ako treba ke go napraam i prenatalniot. Pozdrav
Пренаталниот не е само за даунов има многу други аномалии што се испитуваат и баш препорачуваат со историја како твојата. Во секој случај кога ќе правиш скрининг можеш тогаш и пренаталниот да го направиш секако ако се решиш ❤️
На телефон кажуваат и пол? Би сакала тој момент да ни е со сопругот заедно.. Која недела правевте? Мене др ми кажа може да го правам 9+4, да не е рано?
Мене ми го кажаа по телефон полот. Ти ако сакаш кажи им да не ти го кажуваат тогаш, па ќе видите во мејлот. На 9+4 големи се шансите дека ќе мора да те пробоцкуваат пак, почекај ако можеш после 10+. Едниот тест го правев 10+4, другиот 11+1.
Чудно малку, па 11 недела не е рано. Јас бев 11+1 кога ми земаа крв а и клексани боцкам секоја вечер :/
Јас правев Хармони во 11+4 и немаше доволно ДНК па морав 2 недели да чекам и во 13+4 го повторив беше ок. Боцкав фраксипарин и пиев аспирин, а го правев баш овој затоа што потенцираа дека нема врска ама ете.
Сега и пишав на другата членка, во 11+4 немаше доволно днк па се боцкав пак. 9та ми личи прерано. Можда најсигурно е 12та или крај на 11та. Иначе се јавуваат на телефон и им кажав дека на маил сакам да си го видам полот. Прва го прочитав, мм стоеше карши мене и едно 5 мин во искушение го држев.