Не мила, за Нифти се одлучив. Баш тогаш почнаа со овој пренатален и немаше некои искуства, и се одлучив за Нифти. А ценовно мислам тука некаде беа.
За колку време доби резултати? Јас овој Квалифајд го правев, 6 работни дена поминаа, немам одговор. Не знам шо да прам, ќе збеснам. Дали да се јавувам..
Мислам дека за нифти ми се јавија ден порано од крајниот датум што ми го кажаа. Сега не ми текнува колку работни денови беа, ама знам подранија. Да не го броиш и викендот? Едит: си пишала работни сега видов.
Ми рекоа од 5 до 7 работни дена. Ќе чекам до утре. Грижи ептен. Се брзав пред скрининг, а можда поарно ќе беше прво него да го направам.
Нема везе, и јас пред скрининг правев. Ако не ти се јават утре, врти им. Ако каснат имаш право да се буниш. Ајде се да си биде во ред, знам колку исцрпува чекањето
Во 9+6. Следниот ден почна 10та и таа запиша како 10та недела. Гинекологот инаку ми предложи датум кој беше еден пред да дадам крв. И си мислев дека е многу рано, сакав да оставам за подоцна недела. Кога им се јавив, ми рекоа секако девојката ќе доаѓала тој ден во градов кај мене, па ако сакам да направам. Се согласив со оглед дека и докторот ми имаше предложено тогаш. Инаку можеби според мерките сакаше тогаш, дека плодот беше за 5 дена поголем, си мислеше дека можеби ќе има доволна днк. Така и син ми беше за неколку дена понапред во истата недела ко и сега, ама тогаш правев Хармони тек во 14та недела, ради приската од Плодност шо ме избезумија. Значи скринингот си беше биднат тогаш. А бе требаше и сега прво скрининг, ама и докторов се потпира изгледа на тестовиве, па затоа пред преглед ми го предложи.
Штом бил понапред плодот и штом доволно сметалр дека има доволно фетална днк немаш простор за грижи. Ако ти е мисла, слободно јави се и прашај си до каде е, барем ќе знаеш на што си. Ама сепак мислам дека немаш простор за паника
Јас панорама го правев и на 7 ден му пишав на вибер и баш тогаш само што стигнал, не е глупо зошто глупо пиши им
И шо, му пишав, виде а не враќа. Аман веќе. Нека каже дека во наредниве дена бар. Не можам да јадам од грижа, само во вц ми се оди и ми се прилошува
Немојјј паника да креваш, може ќе ти одговорат подоцна. Ако не, ѕвони им за 15-20 минути и прашај, нека ти олесни на душата.
ѕиркав накај виберов и тргнав за да ручам и гледам ѕвони вибер. Паника 100ка. Реков сега нешто се случува. Ми кажа дека во меѓувреме стигнале резултати, сѐ е во ред, негативни се. Намерно ѕвонал за да не бара низ контакти, ама виберов сецка па на моменти едвај дослушував. Почна да ми чука жилата во глава од напор. Полот во меилот ќе го откријам. Осеќам дека пак ќе е момче. 11 посто днк, доволна е нели? Одам да јадам, не можам од возбуда.
Овие тестови за сите ли се препорачуваат? За син ми никој ништо не ми ниту спомна. Која е цената, преку крв се овие тестови?