Девојки, сличности/разлики меѓу пренаталниот Нифти и оној на БиоСтем-БиоСеленика (Genesafe)? Малку поефтина варијатна е овој вториот, 600€ е, а Нифти 670€. Ваше мислење, препорака, искуство?
Edno prasanje za tie sto imaat praveno prenatalen od avicena za kolku vreme vi imaat stignato rezultatite i dali vi se javija tel ili samo na meil vi gi ispratija rezultatite
За 11 работни дена. Десетиот им вртев, веќе снемав нерви,па се вадеа на неработен ден (во Малта ги праќаат,таму не е неработен) и така бидна на крај резултатот,првин телефонски па по мејл ми пратија...
Mnogu vreme e toa tamu pisuva od 6 do 7 dena i demek gi prakaat vo kipar ako jas ne razbrav ubavo bas denes im vrtev nekako nogu nekulturni mi bea
Леле да, на Кипар ги праќаа,се збунив... И да,многу чекав,така се погоди и баш не ми беше сеедно. Вака кога се слушав со Авицена пред тестирање љубезни беа...
Nie bevme direktno tamu bea mnogu ljubezni sekako site se taka do kaj da zemat parite moze trebase da izbereme firma koja imase opcija da se plati po dobivanje na rezultatot vo toj slucaj tie ke se javat 100 pati i ke te molat zavisat od tebe sekako
Јас не знам за таков пример. Мислам дека е невозможно да се погреши. Пример ако е женско не може да има У хромозом.
Не е можно, бидејќи токму тоа и го гледаат- хромозомите ги испитуваат. Е сега ако сакаш спротивен пол, здравје, следна бременост. Да ти е здраво живо ова сега што го носиш.
Мамички имам една дилема. Имено имам една претходна успешна бременост и имам батко од 4 години кој има хромозомска микроделеција.Сега сум повторно бремена и се мислам дали да правам наредната недела Нифти или инвазивен тест.Се консултирав со генетичар и одговорот беше дека нема потреба од инвазивен затоа што неговата состојба е сосема случајна грешка настаната при спојување на хромозомите од двата родители,односно Де ново ситуација не е ништо наследно и може да се случи буквално кај било кој пар.Дали можеби има некој тука што бил во слична ситуација и да се одлучил за Нифти?Незнам дали е за тука прашањево се надевам не ја згрешив темата
Мислам дека нема крајна граница. Но, заради предострожност од аномалија и за да може навремено да се реагира се препорачува до 14 недела. Инаку може и подоцна, кога сакаш.