Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    17.902
    вчера правев нифти.
    според менстурација 10 полна.
    а според мерките на ехо 9 и 3 дена .
    од старт си одговара така дека покасно зачнато било. ми беше страв да не треба да ме пребоцкаат пак да не нема доволно фетална крв.
    вие што сте правеле нифти ви се има случено да ве пребоцкуваат пак? и кога ве известија дека треба пак да ви земат крв?
    гледам не ми се јавија викам сигурно таман е :whew:

2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    4.317
    Они крвта ја праќаат преку DHL, и од земањето за два дена почнува да се испитува,така пишуваше кај мене пример земена крв на 13ти а почнато да се испитува на 15ти.
    Ако не ти се јават до утре најверојатно си има доволно. :)

3. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Да, со тоа што јас ги барав нив. Чекав 10 дена за резултати, немаше, јас им се јавив. Ме изнервираа ептен. После уште 10 дена чекав. Зависи каде си правела.

4. BlackSwan7

BlackSwan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    33
    Од каков специјалист е потребна насока? Дали е доволно матичниот гинеколог да пише во извештај дека препорачува да се направи тест?

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.384
    Мислам да. Јас имва, ама не го приложив, само пишав во барањето дека по препорака на гинеколог заради возраст сум го правела и ми прифатија без проблем. Ако бараа тоа ќе го приложев.

На BlackSwan7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lubov199

Lubov199 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Братучетка моја ми рекла дека платила 100 евра

7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.820
    Да не правела приска случајно, а не неинвазивен пренатален тест?
    Зошто и мене матичната ми е кај Ложанковски и за пренатален ги викнавме од Гинекаликс во ординација да ме боцнат и цената си беше таа, околу 40.000

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    520
    Здраво на сите сакам само да ве информирам дека кај др.ложанковски е поевтин овој тест, знам од братучетка ми дека таа си направила таму во систина било 500 евра, поздрав.[/QUOTE]
    Сигурно не правела пренателен тест. Нема пренатален под 400 евра основен пакет.

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Некоја да правела Verifi NIPT тест во Жан Митрев, да сподели искуство? Гледам има попуст до 17 Јануари, па ме интересира искуство.

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.384
    Јас за двете бремености го правев. Стандарден тест како и нифту, само друга лабораторија (во Америка праќаат).
    Резултати 7-10 работни дена (овој пат на 8 ден ми стигнаа). Го правев 10+3, прашував за антикоагулантната терпија (аспирин+клексан), ми рекоа само аспиринот за секој случај 2-3 дена да го прекинам (шти кај мене беше една прерипана таблета зошто пиев преку 1 ден). Мислам дека понеделник препорачуваат да се оди за земање крв. Пиши им слободно ќе ти одговорат се што те интересира. Ептен беа фини и дури и ако не се сигурни за нешто те контактираат отпосле за одговор.

На Bebence29, Konstrakta и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  11. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.873
    На фб ми се појави, може на некоја ќе и биде во корист, пробајте искористете.

Прикачени фајлови:

12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Јас баш се јавив, ме закажа во среда, вика помалце гужва има а тука гледам четврток пишува. Ваљда нема врска дали е баш на 22ри

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.388
    За бесплатно?

Јас ова го видов од Санте
    Screenshot_20221218-184448_Facebook.jpg

14. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    3.873
    Најдобро да прашаш телефонски

15. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Зарем навистина бесплатно? Баш сподели тука како ќе поминеш и колку би чинело преглед и слично ?

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Прегледот ми рекоа дека е 1800 ама ме зачуди зошто пишува NIPT неинванзивен пренатален тест дека е гратис во прво и второ тромесечие, ама јас колку што знам тој се прави еднаш само, од 10гн нагоре и фулл комплет има мн панели и е од 500€ нагоре, а баш ги најдов овие 2 со ценовник на страната нивна, ги дава само како пренатален скрининг во прв и втор тиместар и се по цена од 4500 денари, а ваму пишуваше дека чини 420 евра. Ова како проска ми личи поише дека е..

17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    По она што споделила членката, а и објавиле на фб... мислам дека ќе прават тука пренатален без да праќаат во странство.. па затоа некоја промоција инаку стои 420 евра дека би чинел

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    3.131
    Случајно ми излезе сега.
    Значи прво пишуваше дека доделуваат 20 тестови на првите трудници кои што ќе закажат преглед од 22.12 четврток. Јас се јавив и закажав и убаво ја прашав девојката на телефон дали ќе ја фатам промоцијата и ми рече дека да, дека сум16 по ред, значи во игра сум. Сега гледам смениле датум, ставиле 16.01.2023, првичниот пост го нема. Утре ќе се јавам и убаво да прашам, ако ме заебале ќе откажам преглед, а и стварно нема да е фер. Ги симнав сликите од погоре со првичниот датум ако нешто ми паметуваат

Прикачени фајлови:

19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Зарем е можно ако веќе ти закажале да променат? Ако си брзу закажана баш сподели искуство...

20. barbie24

barbie24 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    20
    Здраво другарки!

Дали некоја правела VeraGene од Авицена, вака ми изгледа дека има супериорни карактеристики во однос на другите на пазарот? Нуди се како и другите и плус уште испитување на 100 моногенетски болести.
    Особено ме интересира дали има лажно негативни резултати?

Поздрав :)

На Ana12989 му/ѝ се допаѓа ова.