вчера правев нифти. според менстурација 10 полна. а според мерките на ехо 9 и 3 дена . од старт си одговара така дека покасно зачнато било. ми беше страв да не треба да ме пребоцкаат пак да не нема доволно фетална крв. вие што сте правеле нифти ви се има случено да ве пребоцкуваат пак? и кога ве известија дека треба пак да ви земат крв? гледам не ми се јавија викам сигурно таман е
Они крвта ја праќаат преку DHL, и од земањето за два дена почнува да се испитува,така пишуваше кај мене пример земена крв на 13ти а почнато да се испитува на 15ти. Ако не ти се јават до утре најверојатно си има доволно.
Да, со тоа што јас ги барав нив. Чекав 10 дена за резултати, немаше, јас им се јавив. Ме изнервираа ептен. После уште 10 дена чекав. Зависи каде си правела.
Од каков специјалист е потребна насока? Дали е доволно матичниот гинеколог да пише во извештај дека препорачува да се направи тест?
Мислам да. Јас имва, ама не го приложив, само пишав во барањето дека по препорака на гинеколог заради возраст сум го правела и ми прифатија без проблем. Ако бараа тоа ќе го приложев.
Да не правела приска случајно, а не неинвазивен пренатален тест? Зошто и мене матичната ми е кај Ложанковски и за пренатален ги викнавме од Гинекаликс во ординација да ме боцнат и цената си беше таа, околу 40.000
Здраво на сите сакам само да ве информирам дека кај др.ложанковски е поевтин овој тест, знам од братучетка ми дека таа си направила таму во систина било 500 евра, поздрав.[/QUOTE] Сигурно не правела пренателен тест. Нема пренатален под 400 евра основен пакет.
Некоја да правела Verifi NIPT тест во Жан Митрев, да сподели искуство? Гледам има попуст до 17 Јануари, па ме интересира искуство.
Јас за двете бремености го правев. Стандарден тест како и нифту, само друга лабораторија (во Америка праќаат). Резултати 7-10 работни дена (овој пат на 8 ден ми стигнаа). Го правев 10+3, прашував за антикоагулантната терпија (аспирин+клексан), ми рекоа само аспиринот за секој случај 2-3 дена да го прекинам (шти кај мене беше една прерипана таблета зошто пиев преку 1 ден). Мислам дека понеделник препорачуваат да се оди за земање крв. Пиши им слободно ќе ти одговорат се што те интересира. Ептен беа фини и дури и ако не се сигурни за нешто те контактираат отпосле за одговор.
Јас баш се јавив, ме закажа во среда, вика помалце гужва има а тука гледам четврток пишува. Ваљда нема врска дали е баш на 22ри
Прегледот ми рекоа дека е 1800 ама ме зачуди зошто пишува NIPT неинванзивен пренатален тест дека е гратис во прво и второ тромесечие, ама јас колку што знам тој се прави еднаш само, од 10гн нагоре и фулл комплет има мн панели и е од 500€ нагоре, а баш ги најдов овие 2 со ценовник на страната нивна, ги дава само како пренатален скрининг во прв и втор тиместар и се по цена од 4500 денари, а ваму пишуваше дека чини 420 евра. Ова како проска ми личи поише дека е..
По она што споделила членката, а и објавиле на фб... мислам дека ќе прават тука пренатален без да праќаат во странство.. па затоа некоја промоција инаку стои 420 евра дека би чинел
Случајно ми излезе сега. Значи прво пишуваше дека доделуваат 20 тестови на првите трудници кои што ќе закажат преглед од 22.12 четврток. Јас се јавив и закажав и убаво ја прашав девојката на телефон дали ќе ја фатам промоцијата и ми рече дека да, дека сум16 по ред, значи во игра сум. Сега гледам смениле датум, ставиле 16.01.2023, првичниот пост го нема. Утре ќе се јавам и убаво да прашам, ако ме заебале ќе откажам преглед, а и стварно нема да е фер. Ги симнав сликите од погоре со првичниот датум ако нешто ми паметуваат
Здраво другарки! Дали некоја правела VeraGene од Авицена, вака ми изгледа дека има супериорни карактеристики во однос на другите на пазарот? Нуди се како и другите и плус уште испитување на 100 моногенетски болести. Особено ме интересира дали има лажно негативни резултати? Поздрав