Јас не сум го правела, а баш излезе кога јас требаше да правам пренатален. Сепак по разговор со неколку доктори се одлучив за Нифти затоа што овој тест на Авицена испитува уште 100 моногенетски болести кои можеби никогаш во животот на детето нема да се активираат, а вас секако ќе ви биде биде мисла. Сите носиме гени за некои потенцијални болести кои во Х период од животот може да се активираат, а може и нема. Како и да е, знам дека имаше членки што го правеа и беа задоволни од тестот
Благодарам на мислењето. А дали правеше Nifty Pro , сега и Нифти имаат дополнителен пакет Nifty Mono, за испитување на единечни гени? Заедно кошта 1250 еур, така ми објаснија од Гинекаликс вчера. Се мислам дали VeraGene или Nifty да го направам, морам да донесам денес одлука.
Дали до сега има некој правено во Плодност пренатален тест GeneSafe преку Биостем? И за колку дена сте имале резултати?
I jas go pravev nifty pro. I imav ubava sorabotka, deka sum od dr grad ne od sk, dojdoa od kaj sto sum da mi zemat krv. Se super pomina. A za veragene ako ne si od sk mislam deka treba da odis ti, ne idat po gradovite. Ama sto i da odlucis da pravis nema da zgresis, i se ubavo da ispadne
Јас пред 20 денови правев GeneSafe тест. Не го правев преку Плодност, го правев преку претставник Др Горан. Супер задоволна сум резултати имаше за 10денови, крв ми зедоја во Костурски. Имаат и можност за плаќање на рати.
Јас правев нифти про и со ќерками кога бев бремена и сега оваа бременост. многу сум задоволна. резултатите стасаа за ќерками за 6 дена. сега вторава бременост ми се јавија за 7 дена. и со двете бременост го правев 10 полна недела.
Резултати за 10 дена вкупно ? Или за десет работни дена? - Всушност и јас се слушнав со др Горан и го зедоа примерокот од Плодност Фала ти ❤️
Здраво дали некоја е испитувала хромозоми ПРЕД бременост и да има проблем? Ми треба контакт/искуства од членка , дали има прекин во бременост, или може да се роди здраво право бебенце?
Имаше членка што имаше проблем со кариотип па родила здраво бебенце. Пребарувај низ темите по клучни зборови и може ќе ја најдеш ама сигурна сум дека сум ја читала нејзината приказна, ако не се лажам рече дека се обидува за второ.
Здраво мамички. Денеска правев прв скрининг се е во ред, Фала му на Бога, докторот рече за неинванзивен тест, конкретно Панорама ми го посочи како најдобар, да размислиме дали сакаме да го направиме, дека е на нас тоа, а скринингот е се супер. Ве молам за совети како сте задоволни од Панорама, и што доколку е 50% шансата да има некој синдром или да нема.